Karagerov tim najtežih rivala: Najbolji bekovi svih vremena, broj jedan Premijer lige, superzvezde Barselone...

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.04.20. | 21:30

Zanimljiv izbor nekadašnjeg asa Liverpula

U danima borbe sa virusom korona i vremenu kada sportskih događaja nema ni za hleb, pa je praktično jedini siguran izbor da se sa nekadašnjim asovima razgovara o prošlim vremena i nekim zanimljivostima.

Tako je bivši defanzivac Liverpula Džejmi Karager u novoj emisiji na televiziji Skaj otkrio idealni tim protivnika sa kojima se suočio tokom prebogate karijere... Sastav je rasporedio u formaciju 4-3-3, a za golmana nije bilo mnogo dileme – Đanluiđi Bufon.

Izabrane vesti

Na defanzivnim bokovoma nalaze se Kafu i Paolo Maldini, s kojima se Karager suočio u onom istorijskom finalu Lige šampiona u Istanbulu 2005. godine, kada su Redsi stigli minus od tri gola i na penala došli do krune. Ostrvskim medijima bilo je interesantno to da je Karager sa liste izostavio Gerija Nevila, svog kolegu saradnika sa Skaja, gde obojica rade kao stručni konsultanti.
“Po meni je najlakši izbor bio za bekove. Kafu i Maldini nisu bili samo najbolji bekovi svoje generacije, već i najbolji svih vremena. Ne verujem da tu ima previše prostora za raspravu“.

Štoperski tandem ide za Čelsijeve legende – Marsela Desajija i Džona Terija, koga je nazvao najboljim defanzivcem u istoriji Premijer lige. Trojku u veznom redu čine nekadašnji kapiten Mančester junajteda Roj Kin, te tandem Barselone Ćavi – Inijesta.
“U veznom redu se Ćavi i Inijesta sami biraju. Ono što su oni napravili u Barseloni čini ih superzvezdama, bez dileme. Za Roja Kina želim da bude u srcu zbivanja, zbog toga će on biti između Ćavija i Inijeste“, kaže Karager i dodaje:
“Ima ovde prostora za još neke igrače, tipa Andreu Pirla, ali on igra potpuno drugačiju poziciju od Kina. Ipak, Kin daje nešto sasvim drugačije, bio bi spona između napada i odbrane, a svojom energijom bi mogao da odgovori svakom zadatku“.

Karager ističe da mu ni u napadu nije bilo teško da bira. Dve pozicije idu za Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, a uz njih u srcu napada stoji Tijeri Anri, za koga on smatra da je najbolji igrač u istoriji Premijer lige.
“Onaj Arsenal iz sezone 2003/04, popularni Nepobedivi, igrao je skupa dve godine i definitivno je bio kao tim jedan od najtežih protivnika za mene. Problem s tim Arsenalom bio je u tome što su svi bili tako visoki, da imaš osećaj kao da im nisi ni do ramena. Bili su fizički moćni i nikoga nisi mogao da oboriš ili nadigraš“.

Dakle, ekipa izgleda ovako: Bufon - Kafu, Desai, Teri, Maldini - Ćavi, Kin, Inijesta - Mesi, Ronaldo, Anri.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara