Luvavu potpisao višegodišnji ugovor sa Bruklinom, u ovoj sezoni 632.000 dolara, u sledećoj 1.800.000

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.02.20. | 18:56

Francuz je nagrađen za trud i dobre partije u ovoj sezoni

Borio se Timoti Luvavu za ugovor u Bruklinu otkako je stigao iz Čikaga krajem oktobra prošle godine i izborio se. Nakon dobrih ovosezonskih partija potpisao je višegodišnji ugovor sa Netsima. To je prvobitno objavio njegov agent Miško Ražnatović, a potom su potvrdili i u Bruklinu.

Posle dobrih partija u Čikago Bulsima, Luvavu je početkom ove sezone potpisao dvosmerni ugovor sa Bruklinom u nadi da će saradnja prerasti u stalni angažman. Uspeo je da obezbedi desetodnevni ugovor polovinom januara, a tom prilikom se nametnuo stručnom štabu Kenija Etkinsona, pa mu je klub ponudio novu desetodnevnu saradnju. Nagrada za dobar rad na kraju je krunisana dugoročnim ugovorom. Luvavu će u ovoj sezoni inkasirati 632.000 dolara, a u sledećoj najmanje 1.800.000.

Izabrane vesti

Ove sezone Luvavu prosečno beleži 5,2 poena, 2,1 skok i 0,6 asistencija za prosečno 15 minuta na parketu. Jednu od najboljih partija pružio je u prethodnom meču Netsa protiv Finiksa, kada je postigao 13 poena i zabeležio tri skoka.

Francuskom košarkašu ovo će biti četvrti NBA angažman, pošto je prethodno nastupao za već pomenuti Čikago, te Oklahomu i Filadelfiju, koja ga je izabrala sa drafta 2016. sa 24. pozicije. Pre odlaska u najjaču ligu sveta Timoti Luvavu je nosio dres Mege, sa kojom je osvojio Kup Radivoja Koraća 2016, dok je iste godine uvršten u idealnu petorku ABA lige.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara