Luka MVP Evrolige: Ide na het-trik!

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.05.18. | 22:27

Izabrana najbolja petorka, dodeljena i ostala pojedinačna priznanja

U petak veče polufinalni okršaji, za nedelju meč za treće mesto i borba za trofej najboljeg na Starom kontinentu, a između toga ceremonija proglašenja najboljih u Evroligi, u sezoni na izmaku. A u Palati Srbije za najboljeg je izabran - Luka Dončić!

Na pomenutoj svečanosti as Real Madrida pokupio je dve nagrade: najpre za najboljeg mladog igrača (Rising Star), a na posletku za najkorisnijeg igrača osnovnog dela sezone (MVP). Prvo priznanje predao mu je naš Dušan Duda Ivković, a ovo važnije Teo Papalukas.

Izabrane vesti

S obzirom da je reprezentativac Slovenije blistao i u polufinalnom okršaju sa CSKA ima šansu da u nedelju, pod uslovom da Real savlada Fenerbahče, a on tome značajno doprinese, podigne i pehar namenjen MVP-ju Fajnal fora i tako ostvari svojevrstan het-trik individualnih priznanja.

Za najbolji potez sezone izabrano je zakucavanje Jana Veselog na ligaškom susretu Fenerbahčea i Žalgirisa u Istanbulu, najbolji strelac (nagrada „Alfonso Ford“) je Aleksej Šved iz Himkija, najbolji defanzivac Kajl Hajns iz moskovskog CSKA, dok idealnu petorku Evorlige čine: Nik Kalates (Panatinaikos), Nando de Kolo (CSKA), Luka Dončić (Real Madrid), Tornike Šengelija (Baskonija) i Jan Veseli (Fenerbahče).

Zasluženo!

FOTO: Nikola Stojković


tagovi

Luka DončićEvroligaEvroliga 2017/2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara