"Bojan Bogdanović"
"Bojan Bogdanović"

Ludilo u B grupi: Orlovi na Grčku ili Argentinu, Senegal prošao! Hrvati bi mogli da pakuju kofere...

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.09.14. | 22:10

Grci u velikom stilu savladali "šahovničare" i doveli ih u situaciju da se bore za goli život na Svetskom kupu...

Bojan BogdanovićUbedljivom pobedom Grčke protiv Hrvatske (76:65) završeno je 4. kolo B grupe Svetskog kupa u košarci, nama posebno interesantnoj pošto ukršta sa našom. Sada je kristalno jasno da su Argentina, Heleni i Senegal (prvi put u istoriji!) obezbedili plasman u osminu finala. Heleni i Gaučosi će sutra u direktnom duelu odlučiti o prvoj poziciji, pobednik meča će verovatno biti rival Orlova u nokaut fazi, pošto je posle našeg današnjeg poraza od Brazila prilično jasno da puleni Aleksandar Đorđevića sa kote 4 kreću u  završne borbe.

Dakle, Gaučosi ili Heleni? Prvi imaju iskustvo, veliki kvalitet prve petorke, ali i tanju klupu, a drugi od dolaska u Španiju pokazuju izuzetan timski kvalitet, iako na prvi pogled sastav nema kvalitet kao u eri Dijamantidisa i Spanulisa.   

Izabrane vesti

Senegal ne može ispod četvrtog mesta, pošto je u direktnim duelima pobedio i Hrvatsku i Portoriko. Našim susedima ostaje da se nadaju porazu afričke selekcije od neugodnih Filipina, kako bi stigli do treće pozicije pobedom nad Portorikom i tako izbegli Španiju u osmini finala. Ipak, nije lako kada zavisiš od drugih i situacija u kojoj se nalazi Hrvatska nije nimalo ružičasta.  Banditosi su danas tukli Filipine i u meču sa "šahovničarima" biće silno motivisani. 

(FOTO: fiba.com)

 


tagovi

EvropaHrvatskaMundobasket 2014Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara