Matić posle prvenca za Partizan: Jedva čekam derbi

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.02.20. | 10:57

„Odigrali smo muški protiv Proletera“, kaže novajlija iz Vojvodine

Ako je suditi na osnovu prvog starta u dresu novog kluba, Partizan je u Bojanu Matiću dobio – realizatora. Dve šanse je imao novajlija iz Vojvodine, obe je iskoristio, s tim da mu piše samo jedan gol protiv Proletera, dok je drugi poništen usled ofsajda.

Može biti i da je prilikom pogotka za 2:0 bio u nedozvoljenoj poziciji (ne postoji snimak koji bi utvrdio da li se nalazio iza linije rivala), ali je visokog centarfora bitno da je probio led i da je na praktičnom primeru nagovestio kako u nekim situacijama može da bude odgovarajuća zamena Umaru Sadiku. Pogotovo što Grobari još pamte promašene zicere Nigerijca s početka sezone. Matić bi mogao, ako ovako nastavi, da ima bolji procenat realizacije, mada je i njemu verovatno jasno da duel sa novosadskim timom ne može da se uzme kao realan parametar timske i individualne vrednosti.

Izabrane vesti

Ipak, pamtiće se...
Moj prvenac, osećaj je neverovatan. Sanjao sam o stadionu u Humskoj, Partizanovom dresu, navijačima... Voleo bih da ih je bilo više, ali je bilo u jednom trenutku toliko hladno, da moram da se zahvalinm publici koja nas je i po takvom vremenu bodrila“, utisci su 28-godišnjeg napadača.

Dobio je šansu Matić na prolećnoj premijeri sa Radnkim, kao i na gostovanju TSC-u, s tim što je u opba slučaja ulazio na teren u drugom poluvremenu umesto startnog špica Umara Sadika. Uloga startera mu, ipak, više prija.
Sjajnu loptu sam dobio od Rajka Brežančića koji je imao još nekoliko dobrih dodavanja, tako da je moje bilo samo da sprovedem loptu u mrežu. Odigrali smo muški, kako je trener Savo Milošević tražio, svi smo odigrali prema dogovoru i pobedili“.

Partizan je u kombinovanom sastavu odigrao taman tolikom da upiše očekivanu pobedu i sačuva snagu i nosioce igre za 162. večiti derbi.
Bitna pobeda iz razloga. Kisknuli smo u Senti, a za koji dan nas očekuje derbi sa Crvenom zvezdom. U taj meč ulazimo motivisani, ali hladne gladne i vrelog srca. Nadam se da ćemo se na kraju utakmice radovati sa našim navijačima. To će biti moj prvi derbi, pa je logično da ga jedva isčekujem“, dodao je Bojan Matić.

Za večiti derbi, ipak, Matić će se preseliti na klupu, a mesto špica na stadionu „Rajko Mitić“ zauzeće Umar Sadik.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara