Lučić: Moraš da imaš jak karakter za Evroligu... Između Zvezde i mene vlada uzajamno poštovanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.01.20. | 21:43

Srpski reprezentativac nije pridao značaj maloj grupi navijača koja je pokušala da ga isprovocira...

Možda je Bajern deo evropske košarke elite, ali na terenu, pogotovo kada igraju van svog Minhena, nemački šampion ne izgleda ni blizu onoga što bi trebalo da predstavlja klub elitnog renomea.

Svestan je toga i Vladimir Lučić, jedan od tek dvojice igrača u gostujućim redovima s dvocifrenim učinkom u ubedljivom porazu od Crvene zvezde. Štark Arena dočekala je svog idola Dejana Radonjića uz mnogo emocija, a ubrzo se dogodila hemijska reakcija koja je crveno-bele odvela do najboljeg izdanja ove sezone. 
“Nemam šta mnogo da kažem, zaslužena pobeda Crvene zvezde koja je doživela određene promene u prethodnih dana i nedelja. Podigla se, igra mnogo bolje. Verovatno jedna od najbrojnijih poseta dosad i verovatno je da su igrači reagovali i na to“, rekao je Lučić, pa nastavio:
“Teško je reagovati u situaciji gde primiš 53 poena za poluvreme i ne pokažeš određeni ponos“.

Izabrane vesti

A, šta je zapravo uzrok ovako loše Bajernove igre na strani. Baskonija je razbila Bajern s 33, Efes s 29, Valensija s 26, a Makabi s 22 poena razlikee u gostima, a Zvezda je u jednom momentu imala čak 36 poena viška (89:53)...
“Moraš da imaš karakter da bih bio na nivou u ovom takmičenju. Mnogo više u gostujućim utakmicama... Nadam se da ne fali toga mnogo, ali kakve smo utakmice imali u prethodnih nekoliko kola Evrolige, bojim se da je to problem“.

Novogodišnji šou u Areni: Zvezda u partiji sezone samlela Bajern!

Da li je i šta Dejan Radonjić rekao svojim igračima u poluvremenu i po završetku utakmice?
“Ma, nema šta tu mnogo da se kaže. Očigledno je da smo imali određenih problema i u prethodnim utakmicama, ali problem je što se određene stvari ponavljaju. Uporno pričamo o njima, ali se ništa ne menja, ne popravljaju se“.

Na konstataciju da bi Bajernu za utehu moglo da bude to što je Zvezda odigrala najbolju partiju sezone Lučić uzvraća:
“Mislite da ovde nema i naše odgovornosti“, na šta su novinari dodali da je Zvezda bila favorit i protiv Asvela i Baskonije, ali da su utakmice bile mučne za gledanje, a konačni rezultat povoljan za goste...
“Možeš uvek da tražiš alibi priču, pošto termin za goste nije bio povoljan. Putovali smo za Beograd 1. januara ujutru, bila je proslava Nove godine... Mi smo profesionalci i nikoga ne zanima šta se dešava van terena. Mi gledamo samo nas, ali ovo nije dobro zasad“.

Po završetku utakmice jedna mala grupa navijača Crvene zvezde pokušala je da isprovocira srpskog reprezentativca...
“Ma, ništa se nije dogodilo. Odrastao sam igrajući utakmice u ovakvoj atmosferi, tako da nije bilo nikakvih problema. S obzirom na neke događaje prethodnih dana imao sam dodatnu motivaciju za igru“.

Takođe, novinari su konstatovali da je Lučić bio najmanje na meti navijača od svih bivših igrača Partizana koji su gostovali dosad...
“Između mene i Zvezde vlada uzajamno poštovanje“, završio je Lučić.

Foto: Star Sport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara