Vladimir Lučić (©Star Sport)
Vladimir Lučić (©Star Sport)

Lučić: Ako ostanem fit i mogu da pomognem, vidim sebe i dalje u Bajernu

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 18:05

Navijači Partizan Mozzart Beta bi ga rado videli ponovo u crno-belom, ali...

Otkako je Željko Obradović potpisao novi dvogodišnji ugovor, navijači Partizan Mozzart Beta i mediji širom Evrope licitiraju imena potencijalnih pojačanja za naredno leto.

Najčešće se poslednjih dana pominje Vanja Marinković, a ima i onih koji bi rado ponovo videli Vladimira Lučića u crno-belom.

Izabrane vesti

Ipak, kapiten Bajerna ima aktivan ugovor do juna 2025. godine, a kako stvari stoje on bi rado karijeru nastavio u Minhenu, pod uslovom da ga zdravlje posluži.

“U godinama sam kada je samo jedno bitno – šta moje telo kažem. Ako ostanem fit i mogu da pomognem timu, definitivno mogu sebe da zamislim da ostanem u Minhenu i u budućnosti. Nisam neko ko želi da mu se ponudi novi ugovor na konto starih zasluga, a onda da ne mogu da pružim dovoljno. Iskreno, još ni ne razmišljam o periodu posle 2025. godine“, rekao je Lučić za Bild.

Bajern je u prilici da uzme prvu domaću titulu posle 2019. godine. U derbiju za prvo mesto deklasirao je Albu rezultatom 77:53 i tako uvećao prednost na vrhu tabele. Niklas Vimberg i Karsen Edvards ubacili su po 11 poena, Silvan Fransisko i Andreas Obst dodali su po devet poena. Gostima su nedostajali Gabrijele Proćida, Mateo Spanjolo, Žiga Samar, Luis Olinde i Kalifa Kumađe, a Met Tomas je bio najefikasniji igrač utakmice sa 12 poena.

“Svi smo u Bajernu da bismo osvajali titule. Šampionat je definitivno naš cilj. Svi u klubu želimo uspeh, svima je potrebno da slavimo. Bilo je baš davno kada smo poslednji put bili šampioni“, poručio je kapiten i dodao:

“Veličina našeg sastava je jako bitna ove sezone i to je naša prednost. Imamo dovoljno individualnog kvaliteta, igrače koji mogu da reše utakmicu. Ne očekujemo da ćemo lako da osvojimo titulu, svi su toga svesni, zato moramo da ostanemo koncentrisani do kraja. Osvajanje kupa je dobro, ali dupla kruna bila bi još bolja“.

Lučić u Bajern stigao stigao 2016. godine iz Valensije i od tada je osvojio dve Bundeslige, tri nacionalna kupa, a bio je i MVP završnice Kupa, te član prve i druge idealne petorke Evrolige. Ako odluči da produži ugovor sa minhenskim klubom, zaokružio bi celu deceniju. U međuvremenu je postao kapiten i zaštitno lice tima.



tagovi

Vladimir LučićKK Bajern MinhenEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara