Mateuš Ponitka (©Starsport)
Mateuš Ponitka (©Starsport)

Loše vesti za Partizan, Ponitka mora da miruje, pod znakom pitanja i za dva večita derbija

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 08:39

Povreda pravi velike probleme krilnom košarkašu crno-belih Mateušu Ponitki koji će sada pauzirati dok se rame u potpunosti ne zaleči

Poljski reprezentativac Mateuš Ponitka u narednom periodu neće moći da pomogne Partizan Mozzart Betu. Kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, Ponitka mora da miruje dok se povreda ramena u potpunosti zaleči i jasno utvrdi u čemu je tačno problem.

Ponitka je na iznenađenje mnogih izostao sa meča protiv Barselone u utorak uveče iako se očekivalo da bude u rosteru za meč trećeg kola Evrolige. Međutim, umesto njega je u sastavu bio Tristan Vukčević koji nije ni ulazio u igru.

Izabrane vesti

Naime, Ponitka se potpuno neočekivano našao u bolovima svega nekoliko sati pre početka okršaja sa Kataloncima jer je pre toga bio spreman da istrči na parket. Međutim, bol koji ga je mučio pre početka sezone se vratio u tolikoj meri da nije mogao da podigne ruku iznad ramena.

Upravo iz tog razloga je Ponitka u sredu bio na pregledima gde mu je preporučeno da ne trenira dok bol u potpunosti nestane. Koliko će tačno trajati period mirovanja u ovom momentu još nije poznato jer se čekaju snimci i dalji pregledi kako bi tačno utvrdilo u čemu je problem, ali je svakako jasno da će crno-beli u narednom periodu biti lišeni usluga svestranog krilnog igrača kako se čitava situacija ne bi dodatno iskomplikovala.

Podsetimo da se Ponitka povredio još pre početka sezone na prijateljskom meču protiv Fuenlabrade na Tašmajdanu kada je zadobio udarac u rame. U prvi mah je čitava situacija nije izgledala previše ozbiljno, ali je Ponitka propustio finiš priprema, tačnije ABA Superkup u Podgorici i turnir u Atini. Bio je u timu kako je sezona počela, ali sada je evidentno da povreda ramena nije sanirana.

Partizan Mozzart Bet je otputovao u Atinu bez Ponitke gde će igrati meč četvrtog kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Potom sledi meč ABA lige protiv Mege u ponedeljak, izvesno je da će i taj duel Poljak propustiti, a ostaje da se vidi da li će se nešto promeniti do 26. oktobra kada je zakazan prvi ovosezonski večiti derbi protiv Crvene zvezde u petom kolu elitnog takmičenja. Sa istim rivalom crno-beli igraju četiri dana kasnije u regionalnoj ligi.



tagovi

Mateuš PonitkaPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara