Loše vesti iz Pariza: Srbija ide na Amere u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 23:54

Sreća nas nije pogledala

Nadali smo se da ćemo izbeći Sjedinjene Američke Države u polufinalu Olimpijskih igara, ali sreća nas nije pogledala. Večerašnjim žrebom smo dospeli na njihovu stranu i ako pobedimo Australiju u utorak u četvrtfinalu ponovo ćemo morati na moćni Drim tim koji nas je savladao u grupnoj fazi.

Sistem takmmičenja je takav da se posle grupne faze pravio žreb. Ameri i Nemci su bili u prvom šeširu, Srbija je bila u drugom. Izbegli smo ih u četvrtfinalu, ali ako pobedimo i ako budemo želeli u finale moraćemo da pobedimo Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Kevina Durenta i ostatak družine koji dominiraju za sada na Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

Srbija je grupnu fazu završila sa dve očekivane pobede. Na startu šampionata nas je Amerika deklasirala, ali smo onda mi upisali sigurne pobede protiv Portorika i Južnog Sudana. Sve to je bilo dovoljno da nas smesti u drugi šešir i pošalje na Petija Milsa, Džoša Gidija, Dantea Egzuma i ostatak tima Australije koji su nas savladali već ovog leta, ali na pripremama u Abu Dabiju.

Ako budemo prošli Australiju, kao što je to bio slučaj u Riju 2016. godine u polufinalu, idemo na moćan sastav Sjedinjenih Američkih Država koji doduše mora prvo da savlada Acu Petrovića, Jaga Dos Santosa, Bruna Kabokla i ostatak selekcije Brazila.

Sve utakmice četvrtfinala su zapravo izvanredne. Šampion sveta Nemačka igra protiv Grka sa Janisom Adetokunbom, a pobednik ide na boljeg iz okršaja Francuska - Kanada.

Čeka nas spektakl do kraja košarkaškog turnira.


PAROVI ČETVRTFINALA:

Sve utakmice se igraju u utorak

11.00 Nemačka - Grčka

14.30 Srbija - Australija

18.00 Francuska - Kanada

21.30 SAD - Brazil



tagovi

Košarkaška reprezenatcije SADPariz 2024košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara