Lorenzo Braun (Star Sport)
Lorenzo Braun (Star Sport)

Lorenzo Braun sa 21 poenom srušio Fener, Makabi ponovo u plej-of zoni

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.03.23. | 21:08

Istanbulski velikan pao posle tri vezane pobede u Evroligi,

Ostaje Menora Mivtačim arena u Tel-Avivu jedan od najvrelijih i najteže osvojivih domaćih terena u Evroligi ove sezone. To su na svojoj koži osetili i košarkaši Fenerbahčea koji su uprkos furizonom startu utakmice poklekli protiv Makabija u 27. kolu elitnog evropskog takmičenja - 78:74.

Istanbulski klub će uprkos porazu, do kraja ligaškog dela gotovo izvesno obezbediti plasman među osam najbolji, dok je večerašnji trijumf bio strahovito bitan za domaćina koji je domogao skora 14-13 i tako ponovo obreo u plej-of zoni.

Izabrane vesti

Završne minute utakmice obeležila je penal završnica u kojoj se bolje snašao domaći tim. Marko Gudurić je imao priliku da nekoliko sekundi pre kraja spusti razliku na samo poen, ali je Gudurić promašio trojku. Nije ovo bilo veče srpskog reprezentativca budući da je za 23 minuta na parketu postigao tek osam poena i da je pogodio samo dve trojke iz sedam pokušaja. Shodno minutima na parketu, bolje izdanje imao je Nemanja Bjelica sa šet poena, četiri skoka i jednom asistencijom za devet minuta igre.

Turski sastav je uprkos nešto boljoj timskoj igri u odnosu na Makabi, koštao razočaravajući šut za tri poena. Gosti su pogodili samo sedam trojki iz 34 pokušaja, a bekovski tandem Marko Gudurić - Dajšon Pjer bio je daleko od trojkaškog izdanja koje mu je nedavno pomoglo da sruši Partizan Mozzart Bet u Beogradu.

Za to vreme, Makabi se oslanjao na proverene snage, pa je Lorenzo Braun trijumf potpomogao sa 21 poenom, a Vejd Boldvin sa 15. U poraženom timu prednjačili su Hejs i Pjer (trojke tek 1/7) sa 16, odnosno 15 poena.

Fener je na staru napravio seriju i poveo sa 15:3, okončao prvu deonicu sa 25:17, ali je do sredine drugog kvartala dozvolio rivalu da se u potpunosti vrati, te da na veliki odmor ode sa prednošću 43:39. U trećoj četvrtini izabranici Odeda Kataša uglavnom su bežali rivalu dva poseda, da bi na startu odlučujuće došli i do maksimalnih plus 11. Ekipa Dimitrisa Itudisa je uspela da se vrati, isprovocira penal završnicu, ali ne i da dođe do 17 trijumfa u Evroligi ove sezone.



tagovi

KK Makabi Tel AvivLorenzo Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara