Lokomotivin hod po ivici provalije: Uoči početka sezone favorit, sada blizu eliminacije

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.11.19. | 21:51

Tim iz Krasnodara vezao četvrti poraz i sada se nalazi u siuaciji da je bliži ispadanju, Venecija kao preporođena

Iznenađenje! Košarkaši Venecije nadigrali su Lokomotivu iz Krasnodara rezultatom 66:61 (21:20, 9:15, 18:15, 18:11), vezao petu uzastopnu pobedu i skočio na deobu prvog mesta Grupe B zajedno s Partizanom!

Kako je Venecija na jednom kraju skale, tako je Lokomotiva na dijametralno suprotnom delu. Ekipa koja je uoči početka sezone bila standardno među favoritima za osvajanje Evrokupa sada je bliža eliminaciji već u grupnoj fazi, nego prolasku dalje posle četvrtog vezanog poraza!

Izabrane vesti

Šta se desilo s igračima Luke Bankija, koji poslednjih nedelja jednostavno ne mogu da se sastave? Utakmica je sama po sebi bila otvorena praktično do samog finiša, ali je upravo u najvažnijim momentima gostima popustila koncentracija što je Venecija iskoristila i napravila ogroman skok napred za pobedu vrednu prvog mesta na tabeli! Sve je počelo na rezultatu 52:54, kada je Mantas Kalnijesitis iskoristio asistenciju sunarodnika i novog saigrača Mindaugasa Kuzminskasa, posle čega je Lokomotiva jednostavno – stala. Goste je prvo načeo Ostin Dej trojkom za 55:54, na šta se posle uzastopnih promašaja Kuzminskasa i Kalnijetisa pojavio Stefano Tonut važnom dvojkom, da bi Dej novim dalekometnim hicem odveo Veneciju na čak šest poena viška (60:54). Venecija je kompletirala seriju 10:0 u rasponu od šest minuta gde su gosti konstantno samo ispaljivali ćorke i potpuno izgubili konce, pre nego što je Sem Deker uz pet vezanih poena pokušao da pogura ekipu napred. Ipak, u 211 centimetara visokog Deja kao da je ušao duh najboljih šutera, pa je trećim pogotkom iz četiri pokušaja prelomio Lokomotivu i potpisao joj novi poraz. Poraz koji će ljudima u Krasnodaru aktivirati crveni alarm...

Upravo je Dej bio najefikasniji igrač Venecije sa 17 poena (6/11 iz igre, 3/4 za tri), dok je Džulijan Stoun imao osam poena i čak 12 skokova. Tonut je upisao 10 poena, koliko je imao i Mičel Vat. Kod Lokomotive Vil Kamings je bio jedini dvocifren s 11 poena (4/13 iz igre, 0/3 za tri). Džoni O'Brajant i Dragan Apić imali su po devet poena.

EVROKUP - 7. kolo

Grupa B

Sreda
Ritas – Limož 92:78
/Kruz 22 – Kriston 17/

Tofaš – Partizan 82:72
/Mehija 26 – Gordić 15/

Venecija - Lokomotiva 66:61
/Dej 17 - Kamings 11/

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara