Real Madrid (Vatroslav Hladny/Starsport)
Real Madrid (Vatroslav Hladny/Starsport)

Ljulj pogađao sa pola terena, Real se zagrejao za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 14:51

Kraljevski klub na +18 pred dolazak Crvene zvezde

Spreman je Real Madrid za Crvenu zvezdu. Deluje da je ekipa Ćusa Matea pronašla pravi napadački ritam, pošto su na domaćem terenu pobedili Đironu rezultatom 85:67, u meču četvrtog kola španske ACB lige.

Muči se Real Madrid u gostima, ali kod kuće lagano pobeđuje, što u domaćem prvenstvu, što u Evroligi. Posle pobede nad Panatinaikosom u evropskom takmičenju, sada je lako pala Đirona za tek drugu pobedu u španskom šampionatu, s obzirom da su ih pobeđivali Bilbao i Korunja.

Izabrane vesti

Ovoga puta nije bilo problema protiv katalonske ekipe, koju su zakucali za dno tabele i tako odradili generalku pred meč sa Crvenom zvezdom u petom kolu Evrolige koji je na programu u četvrtak (20.45).

U poslednja tri meča kod kuće Real je pobedio crveno-bele, dok je pre te serije beogradski tim slavio dva puta uzastopno u glavnom gradu Španije. To su i jedine dve pobede Zvezde na gostovanju u Madridu od 11 odigranih utakmica u gostima protiv Reala od 2000. godine.

Što se tiče meča sa Đironom, najbolji su bili Kampaco, Hezonja i Tavares sa po 14 poena. Ispratio ih je Rejtan-Mejs sa 13, dok su po devet postigli Abalde, Gonzalez i Ljulj. Ćus Mateo je svima podelio minutažu, najviše je igrao Mario Hezonja (24 minuta), Dek je odigrao 13, a Musa je bio na terenu samo 11 minuta.



tagovi

KK Real MadridKK ĐironaACB ligaSerhio Ljulj

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara