Foto: Fiba Basketball
Foto: Fiba Basketball

Litvanci prvo trokirali, pa oduvali Poljsku za plasman u finale

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.07.21. | 20:09

U trećoj deonici gosti dali samo šest poena

Posle 20 minuta igre Litvanija je u polufinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre protiv Poljske vodila sa samo poenom razlike, ali je kasnije probila led i oduvala protivnika sa terena. Krajnji rezultat glasio je 88:69, a u finalu će Litvanija igrati protiv Slovenije.

Spektakl u najavi.

Izabrane vesti

Zapravo su Litvanci u Kaunasu odigrali dva različita poluvremena, a posebno su pojačali odbranu u drugom poluvremenu čemu svedoči podatak da je Poljska ubacila samo šest poena u trećoj deonici.

Petorica igrača u timu Darijusa Maskolijunasa bila su dvocifrena. Najefikasniji bio je Domantas Sabonis sa 17 poena, a pratio ga je Jonas Valančijunas sa 15. Mantas Kalnijetis je dokazao kako igra za reprezentaciju bez obzira na godine, završio je duel sa 14 poena, jedan manje dodao je talentovani Rokas Jokubaitis, Marijus Grigonis je stao na 10.

Naravno, Litvanci su svojim najboljim oružjem pravili probleme Poljacima, gađali su 7/16 za tri poena, ali su dosta koševa postigli u igri za dva poena - 27/41 im je bio šut u toj kategoriji.

Kod Poljaka se najviše istakao naturalizovani Ej Džej Sloter sa 19 poena, a po 10 su dodali Aleksander Balčerovski, Jakub Garbač i Mateuš Ponitka.

Finalni okršaj Litvanije i Slovenije u borbi za plasman na Olimpijske igre mogao bi da bude pravi spektakl.


tagovi

kvalifikacije za Olimpijske igreJonas Valančijunas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara