Lejkersi traže Bogdana, Sakramento im ponudio - Bjelicu

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.01.20. | 17:32

Srbi u prvom planu u Kaliforniji

Pregovaraju Sakramento i Lejkersi, a tema su – Srbi. Odavno je poznata želja kluba iz Los Anđelesa da dovede u svoje redove Bogdana Bogdanovića, „čačkanje“ traje od početka prelaznog roka u NBA ligi, ali je cela priča dobila ubrzanje kako se bliži kraj perioda za trejdove.

Sakramento je prvi povukao potez. Kako javlja više američkih izvora na koje se poziva Eurohups, Kingsi su zatražili od Lejkersa Kajla Kuzmu, a zauzvrat su ponudili – Nemanju Bjelicu! I plus pravo na pik sa narednog drafta. Vest je pomalo iznenadila sve, jer se Bjelica do sada nije pominjao kao igrač kojeg bi se Sakramento odrekao.

Izabrane vesti

Iz obližnjeg Los Anđelesa stigla je, pak, kontraponuda Kingsima. Lejkersi bi dali Kuzmu, ali zauzvrat traže Bogdana Bogdanovića. I tako se cela priča vraća na početak, jer je tako krenulo u decembru i tu su se pregovori zaglavili. Sakramento ne bi da se odrekne srpskog beka, iako će na leto postati ograničeni slobodni igrač.

Kingsi su ponovo odbili ovu ponudu Lejkersa i sada je ponovo pat pozicija. Vreme za trejd prolazi, a dogovor danas nije ništa bliži nego pre mesec dana.

Bogdanović u svojoj trećoj NBA sezoni prosečno beleži 14,6 poena, 3,3 asistencije i 3,1 skok po utakmici, dok je Bjelica u šestoj sezoni u SAD na učinku od 12,3 poena, 6,4 skoka i 2,7 asistencija po meču.

Poslednji dan za transfere u najjačoj ligi sveta je 6. februar.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara