Karlos Delfino
Karlos Delfino

Legendarni Delfino ne razmišlja o penziji: Pare me ne zanimaju, volim košarku

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 18:06

Više od 25 godina traje karijera argentinskog košarkaša

Pare nisu sve u životu... Rečenica koju smo toliko puta čuli, ali u slučaju legendarnog argentinskog košarkaša Karlosa Delfina ona definitivno idealno opisuje karijeru ovog sada već sredovečnog čoveka od 41 godinu. Košarkom je počeo da se bavi još 1998. u Argentini, tokom veličanstvene karijere igrao je NBA ligu, Evroligu, osvajao medalje sa Argentinom, a danas i dalje pokušava aktivno da igra u Italiji.

Delfino je prošle sezone igrao za Pezaro, postižući u proseku 6,5 poena i 2,5 skoka. Prošlog leta je igrao za reprezentaciju Argentine na Olimpijskom pretkvalifikacionom turniru.

Izabrane vesti

Kao ubedljivo najstariji igrač u timu, Delfino je i dalje prosečno beležio 12,8 poena. Ipak, za sada nema ugovor kada je klupski angažman u pitanju, ali kako sam ističe - ne razmišlja o penziji.

"Star sam i imam mnogo operacija iza sebe. Danas slušam svoje telo. Volim košarku. Izgubili smo od Bahama i, nažalost, nećemo biti na Olimpijskim igrama u Parizu. Možda taj meč je bio moj nenajavljeni oproštaj, jednostavno iz biološkog razloga“,rekao je Delfino.

Iskusni krilni igrač trenutno trenira sa klubom koji se zove Benedeta. Tim iz druge lige Italije.

"Nikada nisam voleo da najavljujem oproštaj ili da kažem da se povlačim. Košarkaš sam jer se zabavljam. Nije me briga za novac", rekao je Delfino.

"Danas treniram sa timom iz grada u kojem živim. Igraju u drugoj ligi. Pomažemo jedni drugima - održavam se u formi. Vežbam sa njima, ali ne igram."

Nastavio je da objašnjava trenutnu situaciju.

"Ako se ukaže prilika i to me motiviše, reći ću da jer sam u formi. Pokrećem se strašću, instinktom. I ja ću vam reći isto za pet ili deset godina jer nikada neću najaviti bilo kakvu penziju. Košarkaš sam i uvek ću biti, bez obzira na koji nivo mogu da igram. Igrao sam koliko sam mogao".


tagovi

Karlos Delfino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara