Lebronov naslednik možda ne igra do 2020, svet se pita da li će ga povrede uništiti?

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.19. | 23:33

Zajon Vilijamson mora na pauzu zbog operacije kolena...

Ustao je kompletan košarkaški svet zbog Zajona Vilijamsona. Ustao u nameri da raširenih ruku konačno dočeka legitimnog naslednika Lebrona Džejmsa. Ali, moraće da sačekaju još, možda čak i do početka sledeće godine!

Prvom piku s ovogodišnjeg NBA drafta potvrđena je povreda meniskusa desnog kolena zbog čega je morao na operacioni sto i artroskopski zahvat kako bi se sanirala šteta. Nije još poznato da li će meniskus biti sređen ili uklonjen. Hiruršku intervenciju izvršio je renomirani doktor Džejson Folk, a prema prvim najavama Zajonov oporavak trajaće između šest do osam sedmica! To znači da ga sigurno neće biti na parketu tokom novembra, a možda čak ni do kraja decembra, a onda moguće ni do početka sledeće godine. Prema određenim procenama najrealnije je da svoj debi u NBA ligi ima sredinom decembra, mada ni to nije sigurno... Ako tako bude, propustiće izvesno bar 20 utakmica.

Izabrane vesti

Baš težak početak profesionalne karijere za momka koji je trebalo da bude sledeća velika stvar svetske košarke, odnosno najjače košarkaške lige.

Vilijamson je tek četvrti pik s vrha liste koji je propustio otvaranje sezone u poslednjih 25 godina! Pre njega to se dogodilo Gregu Odenu (koleno), Blejku Grifinu (koleno), Benu Simonsu (stopalo) i sada Vilijamsonu.

Ono što možda još više brine košarkašku javnost jeste činjenica da je tokom poslednjih godinu dana Vilijamson imao već nekoliko ozbiljnijih povreda – šake jednom i već dva puta koleno pre ovog nesrećnog događaja sada...

Njegov Nju Orleans će otvoriti novu NBA sezonu i to gostovanjem aktuelnom šampionu Torontu u noći između utorka i srede. 


Pogledajte najnoviju epizodu Mozzartove serije Ekipizza:

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara