Lebron i Broni Džejms (AFP)
Lebron i Broni Džejms (AFP)

Lebron i Broni ispisali istoriju, mlađi Džejms se nije proslavio

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.10.24. | 10:15

Ovako nešto nismo nikada videli, i ma kako god da je Broni dospeo u ligu treba uzeti u obzir da je bio 55. pik

Nije toliko zanimljiva, ali i NBA predsezona ima šta da ponudi. U noći između nedelje i ponedeljka dogodio se jedan nezaboravan trenutak. Naime, po prvi put u dresu Los Anđeles Lejkersa našli su se Lebron Džejms i njegov sin Broni Džejms. Bio je to takođe prvi put u istoriji lige da otac i sin dele parket na jednoj NBA utakmici. Nije bila zvanična, ali se svakako u američkim medijima više govorilo o njima dvojici nego o dešavanjima na parketu.

Lejkersi su poraženi od Finiks Sansa 114:118, Lebron je igrao onako kako se od njega i očekuje, dok je Broni apsolutno podbacio, iako realna očekivanja od njega nisu najveća. Dok je njegov tata za 16 minuta na parketu postigao čak 19 poena, a tome dodao i pet skokova, četiri asistencije i dve blokade, Broni se propisno obrukao, pošto je duel završio sa nula poena i dva skoka, a za 13 minuta koliko je proveo na terenu uspeo je da izgubi čak četiri lopte i napravi tri faula.

Izabrane vesti

Ipak, ne može se reći da sam momenat ulaska u igru oca i sina nije bio interesantan za navijače, a dirljiv za sve članove njihove porodice. Ovako nešto nismo nikada videli, i ma kako god da je Broni dospeo u ligu, treba uzeti u obzir da je on bio 55. pik i da od njega objektivno ne treba očekivati spektakularne brojke. Najmanje čemu se Lejkersi nadaju jeste da on može da bude dobar defanzivac na perimetru, što je i pokazao u svojoj prvoj predsezonskoj utakmici (imao tri blokade protiv Minesote), a ukoliko bude pogađao trojke u pristojnom procentu, čak će moći da se kaže da je Rob Pelinka napravio sjajan potez što ga je izabrao tako kasno na draftu.


Posle utakmice sa Finiksom, Lebron je za medije opisao kakav je osećaj igrati sa sinom.

To je definitivno bio momenat koji nikada neću zaboraviti, bilo je poprilično kul. Samo izlaženje iz tajm-auta i momenat kada stojimo jedan pored drugog naterao me je da pomislim da smo u ’Matriksu’ ili tako nešto. Za nekog ko nije imao oca tokom odrastanja, važno je da sam mogao da imam uticaj na svoje dete i na kraju krajeva da radim sa svojim sinom. To je jedna od najboljih stvari koja može da se desi jednom ocu“, rekao je Džejms.

Broni je sa druge strane sebe konstantno morao da podseća da su na terenu, a ne kod kuće.

Kad god bih ga pogledao pomislio bih: ’Eno ga tata’, jer zapravo on to i jeste. Pokušao sam samo da uživam u momentu i da odradim svoj posao i ono što se od mene traži na parketu“, istakao je Džejms mlađi.


Za ljubitelje „igre pod obručima“ sa ovih prostora sigurno je zanimljivo to što je na drugoj strani, u ekipi Finiksa, igrao Frenk Kaminski. Bivši košarkaš Partizan Mozzart Beta dobio je priliku u drugom poluvremenu i na terenu je proveo osam minuta, a za to vreme je postigao pet poena uz dva skoka i jedno uspešno dodavanje.

Da se vratimo na Lejkerse, njima je ostalo još četiri predsezonske utakmice, a onda i otvaranje sezone 22. oktobra protiv Minesota Timbervulvsa, dok će Finiks svoju takmičarsku godinu započeti protiv LA Klipersa dva dana kasnije.


tagovi

Lebron DžejmsBroni DžejmsFrenk Kaminski Junior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara