Lebron Džejms (©AFP)
Lebron Džejms (©AFP)

Lebron Džejms nosi zastavu SAD na otvaranju Igara

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 13:37

Izuzetna čast za jednog od najboljih u istoriji

Srbija će sa ponosom gledati Maju Ognjenović i Dušana Mandića kako nose zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, dok će ispred Sjedinjenih Američkih Država to uraditi Lebron Džejms!

Izuzetna čast ukazana je 40-godišnjem velikanu i jednom od najboljih košarkaša, odnosno sportista u istoriji. Lebron Džejms izabran je glasovima drugih američkih olimpijaca koji će se takmičiti u Parizu.

Izabrane vesti

As Los Anđeles Lejkersa je već dvostruki osvajač olimpijskog zlata, iz Pekinga 2008. i Londona 2012. godine, dok je na prvim Igrama nastupao kao 19-godišnjak 2004, kada je pomogao da se osvoji bronza.

Dve decenije kasnije, Lebron Džejms jedna je od najvećih sportskih ikona, osvajač četiri šampionska prstena, uz 20 izbora za Ol star, a takođe je i najbolji strelac u istoriji NBA lige. Takođe je i četiri puta izabran za najkorisnijeg igrača NBA finala.

“Ovo je neverovatna čast za mene, da predstavljam SAD na globalnoj sceni, posebno u momentu kada svi treba da budemo jedni uz druge. Za klinca iz Akrona, ovo je odgovornost koja mnogo znači ne samo meni, već i celoj mojoj porodici, svim klincima u mom rodnom gradu, saigračima, svim drugim olimpijcima, kao i svima koji žive život sa najvišim ambicijama. Sport ima moć da nas spoji i ujedini, zato sam ponosan što ću moći da budem deo jednog ovakvog momenta“, rekao je Džejms.

Jedan od najboljih u istoriji uspeo da za svoje poslednje učešče na Igrama okupi strašan tim u kojem su još Kevin Durent, Stef Kari, Entoni Dejvis, Džoel Embid, Džejson Tejtum... Takođe, Lebron će postati tek treći američki košarkaš koji je nastupao na četiri olimpijska turnira. Durent je igrao 2012, 2016, 2022 i 2024. godine, a Karmelo Entoni 2004, 2008, 2012. i 2016. godine. Lebron je dosad postigao 273 poena na Igrama i treći je na večnoj listi strelaca.

Svečana ceremonija zakazana je za petak u 19.30, a prema najavama iz SAD, ceo događaj prenosiće televizija NBC. Ime dame koja će uz Lebrona Džejmsa da nosi američku zastavu biće objavljeno u utorak. 


tagovi

Lebron Džejmskošarkaška reprezentacija SADPariz 2024Olimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara