Lazić: Nismo razmaženi, samo tražimo podršku, više ćemo postići nego uz kritike

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.12.19. | 14:17

U ovakvoj atmosferi ne može da se igra, ni da se radi, poručuje kapiten Zvezde

Vanredno je danas bilo na Novom Beogradu. Košarkaši Crvene zvezde zajedno sa menadžmentom kluba odlučili su da se obrate medijima povodom nedavnih dešavanja na utakmici sa Olimpijakosom, kao i nečemu što se sporadično provlačilo kroz prethodne susrete crveno-belih pred domaćom publikom.

U ime rukovodstva kluba, PR Crvene zvezde, Igor Vujičin, istakao je da klub ima ozbiljne indicije da sve ovo nije slučajno, te da postoje i infomracije da je sve organizovano delo, te da je ovo situacija koja se do sada nikada nije ranije desila. Dodao je da se niko direktno ne osuđuje, te da svako ima pravo na svoje mišljenje.

Izabrane vesti

Ispred igrača, pred novinare je stao kapiten Branko Lazić, koji je istakao da samo želi da se njegovim saigračima omogući da nastave sa normalnim radom, te da su spremni da prime kritike, ali da će se tokom meča mnogo više postići podrškom, nego kritikom.
"Posle ovoga idemo na trening i na put i nismo tu naredne dve nedelje. U petak sam već nagovestio nešto i ne želim da ostanemo nedorečeni i da ostavimo prostor za spekulisanja. Želim da se zahvalim velikoj većini navijača koji nam pružaju podršku, kao sada protiv Olimpijakosa. Ne želim da se stvori osećaj da smo mi neki razmaženi košarkaši, spremni smo na kritiku. Atmosfera koja se stvara ne ostavlja nam prostor za normalan rad. Sve što tražimo je da nam navijači pruže podrška koja je potrebna. Mislim da ćemo mnogo više pružiti sa podrškom, nego sa kritikom", izjavio je Lazić.

Filip Čović: Uvek smo bili tim, to želimo da ostanemo zbog rezultata

Odmah nakon njega, oglasio se i Neša Ilić, koji kaže da navijači i tim moraju da budu ujedinjeni u svakoj situaciji, te da individualna nezadovoljstva treba gurnuti po strani.
"Nadovezao bih se na Lazine reči. Od igračkih dana, navijači su bili ponos kluba i šesti igrač. Podrazumeva se da treba budemo ujedinjeni na svakoj utakmici, samo kroz publiku dajemo neke rezultate koji su u poslednje vreme jako dobri. Nadam se da će u perspektivi, nadam se duži niz godina, publika davati prednost uvek na domaćem terenu, a mnogo puta i u gostima. Sigurno da ima nekih individualnih nezadovoljstava, ali to treba gurnuti u stranu. Znam da smo razmazili publiku u poslednjih nekoliko godina dobrim rezultatima, ali nadam se da će nam pružiti neophodnu podršku. Priča je jasna, samo tražimo da podršku", istakao je Ilić.

Potom je ponovo o čitavoj situaciji progorovio Branko Lazić, koji je odmah nakon meča sa Olimpijakosom izjavio da bi tim mogao da preduzme neke radikalnije mere ukoliko se ponašanje navijača nastavi u budućnosti. Danas, ipak, ističe da se nada da do toga neće doći.
"Iskreno, najviše bih voleo da se to ne desi. Ne želim da razmišljam šta će da bude i koji će da budu naši potezi. U ovakoj atmosferi ne može da se igra, ni da se radi. Stvarno ne želim da dolazi do toga i da budemo prinuđeni na neke radikalnije korake. Zato smo svi ovde zajedno izašli i zaista želim da nam se omogući da nastavimo u uslovima u kojim su nas navijači navikli u prethodnim sezonama", izjavio je Lazić.

I tokom prethodnih sezona bilo je situacija tokom kojih su navijači izražavali nezadovoljstvo zbog igra nekih košarkaša. Pre svega se tu misli na Omića i Radičevića.
"Bilo je naravno slučajeva, ali mislim da nisu duže trajali. Što se tiče same situacije sa Alenom, kada je došao na utakmicu protiv Olimpijakosa, navijači su pokazali nezadovoljstvo i posle toga nisu ni dolazili. Nakon toga nismo imali zvižduke i transparente u hali. Što se tiče ostalih igrača, možda iz te sezone, Radičević je relatvino brzo napustio klub, pa nije bilo ni vremena, ni prilike da se reaguje i shodno dešavanjima iz tih sezona želimo da pokažemo da nema potrebe za tim, te da tako štetimo klubu i imidžu koji smo stekli u Evropi. Mi, igrači i navijači, možemo da napravimo velike rezultate", istakao je Lazić.

Između ostalih, o čitavoj situaciji par reči je rekao i Čarls Dženkins, koji je putem Tvitera nakon utakmice sa Olimpijakosom izneo svoje viđenje o čitavoj situaciji.
"Izrazio sam se kako sam se izrazio na Tviteru. Provodimo zaista dosta vremena zajedno, oni bi uradili bi sve za mene, a i ja bih za njih. Neophodno je da bude tako kako bismo u kontinuitetu dolazili do pobeda", zaključio je popularni Đenka.

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star Sport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara