PET NA PET - Dimitrije Levajac: Vidimo se u Tokiju

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.02.20. | 09:31

Mladi stonoteniser obezbedio je Srbiji olimpijsku vizu, igra za Banat, studira FON, a uzori su Nole i CR7!

Dimitrije Levajac je momak koji je najzaslužniji za odlazak srpske stonoteniske reprezentacije na Olimpijske igre 2020. godine. Pobedama u duelu sa selekcijom Hongkonga, naročito nad 19. svetskim igračem, Levajac je obezbedio našoj selekciji vizu za Tokio. Bilo je od “Ma nema šanse” do “Vidimo se u Tokiju”.

Inače, životni put našeg junaka, koji ove godine puni devetnaest godina, pun je interesantnih podataka. Majka je rođena u Bresnici kraj Čačka, deda po ocu u okolini Mrčajevaca. Deda se preselio u Banjaluku gde je rođen tata našeg gosta, ali i Dimitrije sa bratom i sestrom. Iz Banjaluke svi su se preselili u Moskvu gde je jedno vreme živeo. Porodica se vratila u Srbiju, a Levajac je nastavio da trenira stoni tenis. Igra za Banat iz Zrenjanina koji je lider u Superligi Srbije. Pošto je upisao FON, studije na daljinu, živi na relaciji Zrenjanin – Beograd.

Izabrane vesti

U timu za Olimpijadu su pored Dimitrija Levajca i Marko Jevtović, Žolt Pete, uz selektora Miloša Đukića. Mada su Srbi autsajderi na OI, Levajac podvlači das u jedno veliko čudo ostvarili, zašto ne i drugo u Japanu.

A do tad odgovori sjajnog, mladog momka na MOZZARTOVA pitanja…

1. Da li ste se bavili još nekim sportom osim stonog tenisa i kojim?
“Živeo sam u Banjaluci i sa četiri godine krenuo sam u školicu sporta. Učili smo opšte stvari u vezi sa fudbalom, košarkom, odbojkom, rukometom… Potom sam krenuo na veliki tenis. Trenirao sam ga par meseci, ali smo se iz Banjaluke preselili u Moskvu. U Rusiji je bavljenje belim sportom bilo preskupo, pa sam prešao na stoni tenis”.

2. Ko vam je bio uzor, idol u tinejdžerskim danima?
 “Imao sam i imam dvojicu uzora. Prvi je naš Novak Đoković. To ne moram da obrazlažem. Drugi je fudbaler Ronaldo, atleta, fizikalije, radnik… Voleo bih da imam njegove potencijale”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Crvenu zvezdu”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Još sam mlad, ali ove kvalifikacije za OI u Japanu 2020. godine zasad su ostavile dubok trag. Dobio sam 19. igrača sveta i tako smo izborili vizu za Tokio. Takođe, sećam se najstarijeg  evropskog turnira održanog u Zagrebu. Bili smo ekipno prvi i ja pojedinačnoj konkurenciji. Imao sam neki učinak od 17:0. Odmah sam dobio ugovor sa firmom Tinhar koja proizvodi sportsku opremu”.

5. Životni i sportski moto?
“Red, rad i disciplina”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  DORTMUND - PSŽ. Kako razvijaju i završavaju akcije, koliko su efikasni napred, a šuplji pozadi, deluje da će okršaj Borusuje i Pari Sen Žermena biti poslastica osmine finala Lige šampiona. Borusija će biti lišena pomoći povređenog kapitena Marka Rojsa, iz istog razloga odsutni su Tomas Dilejni i Julijan Brant, međutim, sve oči navijača biće uprte u Erlinga Halanda. Pari Sen Žermen nema većih kadrovskih, ali ima probleme unutar tima. Tomas Tuhel nikako da smiri višemesečno nezadovoljstvo Kilijana Mbapea, ali ne treba smesti s uma da PSŽ igra toliko uigrano da Miloneri ne mogu da se nadaju bilo kakvom popustu.

“Pokušajte sa kombinacijom X2&2-3”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
YouTube Printscreen


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara