Pablo Laso (©AFP)
Pablo Laso (©AFP)

Laso o Tristanu Vukčeviću: Drago mi je što je otišao kod Željka Obradovića, naučiće mnogo

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 17:08

Trener Real Madrida je istakao da je mladi košarkaš napravio odličan potez što je potpisao ugovor za Partizan gde će imati znatno više prostora

Odjeknula je vest u košarkaškim krugovima kada je mladi as Real Madrida, Tristan Vukčević odlučio da napusti najtrofejniji klub Evrope i preseli se u Partizan. Cilj nove akvizicije crno-belih je da dobije minute na terenu kako bi nastavio da se razvija u pravom smeru, nešto što nije imao u Realu. Toga je svestan i Pablo Laso koji je otvoreno pričao o Tristanovom slučaju.

Naime, on je u razgovoru sa medijima pred duel protiv Olimpijakosa u Evroligi istakao da je igraču kao što je Tristan potrebno vreme kako bi u potpunosti pokazao veliki potencijal.

Izabrane vesti

"Njemu je potrebno vreme. Drago mi je što ide u tim kao što je Partizan gde će moći u potpunosti da pokaže svoje kvalitete. U to sam uveren", počinje Laso i odmah dodaje:

"Imam samo dobre reči da kažem o Tristanu jer nam je dostao pomogao u prethodne dve godine. Izuzetno sam ponosan što se toliko klubova raspitivalo za njega. To znači da mi kao organizacija radimo dobar posao na afirmaciji mladih igrača".

Iako je u nekoliko navrata na parketu pokazivao raskošan talenat. Minutaža ove sezone je izostala kod Lasa.

"Ja sam isključivi krivac što ga nisam ubacivao u igru. Ako bismo izgubili neku utakmicu na kojoj je on imao veliku minutažu, odmah bi rekli da smo izgubili jer sam Tristana pustio previše da igra. Moramo da igramo kako bismo pobeđivali, minutaža je zasnovana na tome ko će nam pomoći da ostvarimo što više pobeda".

(1,07) Real Madrid (25,00) Olimpijakos (8,50)

Kod Željka Obradovića u Partizanu se očekuje da momak rođen 2003. godine ima znatno ozbiljniju ulogu na parketu.

"Tristan je sjajan igrač koji sada odlazi u ruke jednom od najboljih trenera u Evropi. Na kraju mislim da smo svi profitirali iz čitave situacije", zaključio je Laso.

Podsetimo da je Vukčević potpisao višegodišnji ugovor sa Partizanom. Za Real je debitovao u septembru prošle godine, a u Madrid je stigao iz Olimpijakosa gde je počeo da se bavi košarkom.

(1,70) Huventud (14,5) Partizan (2,30)

Partizan je trenutno u Španiji gde se sprema za meč protiv Huventuda u Evrokupu, ali Vukčević je ostao u Beogradu. Na njegov debi u crno-belom dresu se još uvek čeka.


tagovi

Pablo LasoTristan VukčevićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara