"Lajoš Engler Lala"
"Lajoš Engler Lala"

Lala svečano otvorio teren u Zrenjaninu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.16. | 15:33

Velika akcija kompanije Mozzart “Sto terena za jednu igru“ po drugi put u lepom gradu na Begeju

Lajoš Engler LalaPrvog dana meseca u kome se održava kvalifikacioni turnir za učešće srpske košarkaške reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju, Zrenjaninci su dobili još jedan obnovljen teren.

Nakon terena "Dejan Bodiroga" koji je prošle godine zablistao u punom sjaju, građani Zrenjanina su dobili renovirano igralište u okviru Sportskog centra "Mala Amerika". Teren je stigao kao poklon kompanije Mozzart KK Proleter za jubilarnih 60 godina od osvajanja titule prvaka Jugoslavije i poneo je ime rođenog Zrenjaninca, Lajoša Englera Lale koji je u dresu reprezentacije Jugoslavije igrao rame uz rame za legendarnim Borom Stankovićem.

Izabrane vesti

Lali je prilikom otvaranja terena uručena i zahvalnica na podršci akciji, a on je sa lakoćom postigao prvi pogodak na novim koševima.
"Otvaranje terena sa mojim imenom je velko priznanje i nagrada za nas koji smo te 1956. igrali u Proleteru. Ovaj teren je za nas čudo, jer o ovome nismo mogli ni da sanjamo. Standardi po kojima je urađen teren odgovaraju Evropi celom svetu. Igra traži zalaganje, posvećenost, a to će imati na ovom terenu. Ovo je divan vetar u leđa mladim ljudima i treba na krilima tog vetra da iskoriste ovako divne uslove za igru koji im je kompanija MOZZART Sport obezbedila", rekao je Lajoš Engler.

Obnovom ovog terena, velika akcija kompanije Mozzart "Sto terena za jednu igru" stigla je do broja 23, a da to bude bude baš igralište u Zrenjaninu predložio je Petko Popović. Kompanija Mozzart je nakon zvaničnog dela pripremila brojna iznenađenja za posetioce, a najbolji učesnici takmičenja u šutiranju trojki osvojili su sportske nagrade.

Obnovu 100 košarkaških terena u Srbiji kompanija Mozzart sprovodi sa željom da pošalje poruku o važnosti sporta, rekreacije i fer pleja.
"Naša ideja je da, u skladu sa svojim mogućnostima, doprinesemo poboljšanju uslova na košarkaškim terenima širom Srbije i tako doprinesemo stvaranju novih asova koji će nastaviti dugu seriju sjajnih rezultata naših košarkaša", rekla je Vida Savić, predstavnica kompanije Mozzart.

Akciju su do sada podržala brojna imena iz sveta košarke Dejan Bodiroga, Svetislav Pešić, Nikola Peković, Darko Miličić, Marina Marković, Marko Cvetković, Lajoš Engler, i mnogi drugi. Snimanjem spota u kojem svedoče o svojim košarkaškim počecima na malim terenima podršku akciji su pružili i reprezentativci Srbije, Nikola Kalinić, Marko Simonović i Bogdan Bogdanović.

(FOTO: mozzartsport.com)


tagovi

Zrenjanin100 terena za jednu igru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara