"Tekst Mundo Deportiva"
"Tekst Mundo Deportiva"

Kroz redove španskih novina: Mediji opčinjeni Drim timom, o Hadadiju sve najbolje, a o Srbiji ni reč...

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.08.14. | 12:29

Dosta je pažnje posvećeno i Francuskoj, koja će biti potpuno unakažena zbog povreda, ali je u centru ipak domaćin...

Tekst Mundo Deportiva(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ŠPANIJE)

Konačno - Granada! Posle devet sati putovanja, presedanja u Barseloni i čekanja sledećeg aviona za grad u srcu Andaluzije, stigao sam na ciljano odredište. 

Izabrane vesti

Ali, o putešestvijama i drugim interesantnim događajima neću pisati sada, već prvom sledećom prilikom. Koliko već u nedelju ujutru, uz prvu kaficu. 

Prvo javljanje iz prelepe Granade biće vezano isključivo za ono što nas čeka vrlo brzo, a to je start 17. izdanja Mundobasketa! Dok u samom gradu ništa ne ukazuje na to da će se jedan deo svetskog košarkaškog prvenstva odigrati upravo na ovom mestu, ja sedim na terasi hotela u samom centru grada, čekam dobre ljude da mi daju ključ od sobe i prelistavam stranice uglednih domaćih novina.

Naslovnica Marke

Marka već na samoj naslovnici poručuje, u stilu američkog predsednika Baraka Obame i njegove čuvene rečenice:
"Da, mi to možemo!", da Španija može do titule. Naravno, uz Drim tim španska Furija je glavni kandidat za osvajanje zlata. U opširnom intervjuu Mark Gasol ističe da SAD nema tako jak tim kao na Olimpijskim igrama 2012. godine i da će ovo biti "takmičenje jedne velike generacije Španije".

Mundo Deportivo piše da "četa Huana Orenge živi san", uz opširnu analizu i najavu takmičenja, a određen prostor posvećen je i prvom rivalu na šampionatu - selekciji Irana (22.00). Naravno, sve oči uprte su u najboljeg igrača Prinčeva Persije - Hameda Hadadija. Iskusni centar je kroz stubce dobio sve same pohvale, a osim toga što je okarakterisan kao "igrač koji će svojim NBA iskustvom biti velika pretnja", stoji i to da je motor ekipe Memija Bečiroviča.  

El Pais je gotovo podjednaku pažnju posvetio rivalima u unapred zakazanom finalu, a osim hvalospeva na račun domaćeg sastava, s druge strane stoji da je aktuelni vladar planete bez obzira na sve otkaze, mašina koja će pregaziti sve do finala. A za kraj - sudar svetova! 

Dok listam i čitam šta sve stoji u redovima tekstova prebogatih informacijama dolazim do jednog zaključka - španski mediji nisu posvetili ni trunku prostora reprezentaciji Srbije...

Izuzetno čudno, s obzirom na to da smo bili lek za Furiju u Turskoj pre četiri godine... Ljubomora? Zavist? Ili, jednostavno, želja kolega iz Marke, El Paisa, Sporta i Mundo Deportiva da kompletnu pažnju usmere na neke druge ekipe... Iskreno, ne znam šta je u pitanju. Ali, ono što je kristalno jasno jeste da su svi opčinjeni Španijom i mašinerijom Majka Kžiževskog

Francuska je, zbog silnih povreda i totalno osakaćenog sastava u ozbiljnom problemu, o čemu kompletna dnevna štampa i piše. Brazil je Sportu najavljen kao potencijalna nagazna mina i bomba Svetskog kupa, a jedini ko se uopšte usudio da piše o Srbiji jeste AS.

U pričici od svega nekoliko redova najavljuje se samo dolazak neke nove Srbije, na čelu sa legendarnim Saletom Đorđevićem. Ali, osim toga i pomena da Orlovi prvi meč igraju od 15.30 sa Egiptom, nema ni reči više u vrlo kratkom tekstu. 

Valjda će se to, u danima koji dolaze, ispraviti...

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

Irankošarkaška reprezentacija SADkošarkaška reprezentacija Španijekošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket2014Španija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara