Kris Singlton (©Starsport)
Kris Singlton (©Starsport)

Kris Singlton posle bolova u grudima pušten na kućno lečenje

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 17:03

Obavljeni su detaljni pregledi i iskusni košarkaš je otpušten iz bolnice

Zabrinula je košarkašku javnost u Evropi vest da je iskusni krilni centar Anadolu Efesa Kris Singlton završio u bolnici zbog jakih bolova u grudima. Nakon što su odrađeni detaljni pregledi, Amerikanac je pušten na kućno lečenje, obelodanio je klub.

On je pre dva dana primljen u bolnicu sa sumnjom da je doživeo srčani udar. Efes se postarao da Singlton bude podvrgnut temeljenim testiranjima, a zvanično je saopšteno da je prošao radiološku evaluaciju, kao i kardiološke preglede, nakon kojih mu je dijagnostikovan perikarditis (upala srčane maramice), kao i obostrana plućna efuzija (pojava tečnosti između dva lista plućne maramice), prenosi BasketNews.

Izabrane vesti

Vesti o zdravstvenim problemima Krisa Singltona došle su samo nekoliko dana nakon što je centar Efesa Brajant Danston doživeo saobraćajnu nesreću. Na njegovo vozilo pala je prikolica kamiona, ali je na sreću izbegao veće telesne povrede, te je ubrzo pušten iz bolnice.

Nema informacija o tome koliko bi Singlton mogao da odsustvuje zbog svega što se desilo, ali je utisak da neće skorije na teren. Najbitniji je da je sa američkim košarkašem sve u redu, da su problemi pravovremeno dijagnostikovani, a svakako je odličan znak da je pušten na kućno lečenje.

Singlton ima 33 godine, a pre 12 godina je izabran od strane Vašington Vizardsa kao 18. pik na NBA draftu. Nepune tri godine proveo je u NBA, pre nego što je otišao u Kinu, a posle kratke epizode u Razvojnoj ligi prvi angažman na Starom kontinentu pronašao je 2015. godine u Lokomotivi Kubanj iz Krasnodara.

Bio je deo strašne generacije ruskog tima, zajedno sa Malkolmom Dilejnijem, Entonijen Rendolfom, Dontejem Drejperom, Viktorom Klaverom, Metom Dženingom i Rajanom Brekofom koja je predvođena Jorgosom Barcokasom sa klupe stigla do Fajnal fora Evrolige i osvojila treće mesto u Berlinu.

Kratko je potom ponovo bio u Kini, pa je zatim branio boje Panatinaikosa i Barselone, pre nego što je u Efes stigao leta 2019. godine. Minulog leta je po isteku saradnje napustio redove istanbulskog kluba, ali je sredinom sezone potpisao novi ugovor sa klubom.

Iza sebe ima dve titule u Evroligi sa Pivarima i titulu turskog šampiona. Bio je šampion i kineske NBL lige, dva puta osvojio Grčku, jednom i grčki kup, dok je kao član Barselone podigao Kup kralja.


tagovi

Anadolu EfesKris SingltonBrajant Danston

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara