Kris Pol u Sparsima, mentorstvo Vembanjami može da počne

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 05:26

Koldvel Poup potpisao ugovor vredan 66.000.000 dolara, Harden produžio, nove klubove imaju Jonas Valančijunas i Andre Dramond

Nije se naigrao Kris Pol u dresu Golden Stejta. Povrede su sprečile majstora košarke da u 39. godini pokaže umeće na parketu, ali je po napuštanju Voriosa brzo našao novi angažman. Sjajni plejmejker potpisao je jednogodišnji ugovor sa San Antoniom vredan 11.000.000 dolara. Kako američki mediji navode, glavno zaduženje Krisa Pola u Sparsima biće mentorstvo nad jednim od najtalentovanijih igrača sveta Viktorom Vembanijamom.

Tokom noći završeno je još nekoliko interesantnih poslova u NBA ligi, a možda najzanimljivi jeste potpis Kentavijusa Koldvel Poupa. Doskorašnji saigrač Nikole Jokić u Denver Nagetsima potpisao je sa Medžikom trogodišći ugovor vredan 66.000.000 dolara (ili 22.000.000 godišnje) i tako se ispostavilo da je doneo dobru odluku time što je odbio ponudu Denvera od oke 15.000.000 dolara godišnje.

Izabrane vesti

Litvanski centar Jonas Valančijunas igraće od naredne sezone za Vašington Vizardse, dok će Andre Dramond biti deo Filadelfije. Valančijunas je prethodno bio slobodan agent, a dogovorio je trogodišnju saradnju vrednu 30 miliona dolara, tako da će iskustvom pomoći u prosecu izgradnje novog tima, koji već nekoliko godina nije u dobroj situaciji. U Vašington dolazi posle korektne sezone u Nju Orleansu, u kojima je prosečno beležio 12,2 poena, uz 8,8 skokova, uz 55 odsto šuta iz igre.

Postalo je takođe jasno i da neće biti ništa od potencijalnog prelaska Džejmsa Hardena u Los Anđeles Lejkerse, pošto je 35-godišnji bek našao zajednički jezik i produžio ugovor sa Klipersima. Prema novoj saradnji Harden će inkasirati 70.000.000 dolara za dve godine.


tagovi

Andre DramondJonas ValančijunasSan Antonio SparsViktor VembanjamaKris PolDžejms Harden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara