Vit Krejči (© FIBA.com)
Vit Krejči (© FIBA.com)

Krejči pred meč sa Srbijom: Zvaću Pokuševskog za savet

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 19:47

Mladi as Oklahome se nada boljem izdanju Češke protiv Orlova. Meč se igra u subotu od 17.30

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Praga)

Evrobasket za domaćina Češku nije počeo kako su planirali. Poljaci su slavili u Pragu, a da stvar bude gora po Čehe u subotu ih čeka još teži ispist, neki bi rekli i nemoguć. Čeka ih Srbija sa Nikolom Jokićem i ostatkom tima Svetislava Pešića. Česi sa druge strane moraju da osmisle plan kako da igraju bez Tomasa Satoranskog, a jedan od momaka koji će morati da bljesne je mladi as Oklahome Vit Krejči.

Izabrane vesti

Saigrač našeg Alekseja Pokuševskog je svestan šta ga čeka u subotu od 17 časova i 30 minuta.

"Nisam pričao sa Aleksejem do sada, ali definitivno bih mogao da ga pozovem, da ga pitam za skauting ili neki savet", rekao je Krejči srpski novinarima.

Iako su izgubili protiv Poljaka, cilj Čeha je da ne gube samopouzdanje bez obzira što će imati vrlo malo vremena da se spreme za naredni okršaj protiv Orlova.

"Ne bi smelo da nas poremeti vreme ili rezultat prethodnog meča, to je sada prošlost. Imamo narednu utakmicu za manje od 24 sata. Ne smemo da razmišljamo o utakmici sa Poljskom, samo da pogledamo šta moramo da ispravimo kako bismo se spremili za Srbiju".

O kvalitetnima Srbije nije trošio puno reči.

"Svi su kvalitetni u ekipi, imate NBA igrače, moramo da se spremimo za sve aspekte ne samo za jednog ili dva igrača. Kao što sam rekao, moramo da odradimo i video analizu."

Ipak, jasno je da je Nikola Jokić centralna figura.

"Dosta toga teče preko njega, ali Srbija ima još šest ili sedam kvalitetnih igrača koji mogu da ponesu ekipu čak i da Jokić ne bude na svom nivou. Mi imamo izazov da nadomestimo izostanak Tomasa Satoranskog, nadamo se da će mu biti povređeni zglob bolje, sjajno je što je uopšte sa nama".

Očekuje se da O2 dvorana u Pragu pude puna.

"Pokušaćemo da iskoristimo podršku publike, biće sjajno igrati pred punom dvoranom. Nadam se da mogu da nas povedu do pobede", dodaje Krejči.



tagovi

Košarkaška reprezentacija ČeškeAleksej Pokuševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara