Deni Avdija (©AFP)
Deni Avdija (©AFP)

Kreće draft ludnica: Vašington trejdovao Denija Avdiju!

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 00:49

Niksi pokušavaju da završe petogodišnji ugovor Anunobiju, a Majami trogodišnji Adebaju

Gigantski potez napravili su Njujork Niksi prethodne večeri dovođenjem Mikela Bridžisa za Bojana Bogdanovića i niz pikova, a najavljenim trejdom Denija Avdije iz Vašingtona definitivno kreće draft ludnica!

Samo nekoliko sati pre početka najveće košarkaške lutrije, najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski objavio je da su Vizardsi dogovorili trejd Denija Avdije u Portland za Malkolma Brogdona, te 14. pika sa ovog drafta, kao i pika iz 2029. godine. U pitanju je slabije rangirani od dva pika iz prve runde, koliko ih Portland ima na raspolaganju zbog ranijih poslova, a u posao su ubačena i dva pika druge runde.

Izabrane vesti

Izraelski reprezentativac i sin nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Zufera Avdije je odigrao vrlo dobru prošlu sezonu sa 14,7 poena, 7,2 skoka i 3,8 asistencija po meču, ali je franšiza iz glavnog grada odlučila da je opak vreme da se raziđe sa 23-godišnjim asom i izabrala daleko iskusnijeg Brogdona.

Polivalentni bek je prošle sezone u Portlandu imao 15,7 poena, 5,5 razigravanja i 3,8 uhvaćenih lopti, doduše u samo 39 odigranih utakmica. On ulazi u poslednju godinu ugovora koji će mu doneti 22.500.000 dolara, što daje Vašingtonu mogućnost da rastereti seleri kep naredne sezone i nastavi 'rebilding' u kojem se nalazi više od godinu dana.

Avdiji od ove sezone kreće ugovor težak 55.000.000 dolara koji je prošle sezone potpisao sa Vašingtonom. Prva sezona doneće mu ujedno i najviše novca po slovu istog, nešto više od 15.500.000 dolara, sledeća godina je nešto ispod 14.500.000, pa 2026/27 oko 13.000.000 dolara, dok će u poslednjoj godini inkasirati malo ispod 12.000.000 dolara.

Kako najavljuje pouzdani insajder, Njujork Niksi pokušavaju da u najskorijem roku završe produžetak saradnje sa O Dži Anunobijem. U pitanju je petogodišnja saradnja vredna 212.500.000 dolara! U dokumentaciji će se naći i opcija igrača, kao i klauzulu po kojoj bi mu plata dodatno porasla ako bi bio trejdovan.

Niksi su u roku od 24 časa doveli Mikela Bridžisa čime su okupili šampionski roster univerziteta Vilanova - tu su još Džejlen Branson, Džoš Hart i Donte Divinćenco - i praktično dogovorili ostanak Anunobija! Dva vrhunska poteza franšize iz Velike jabuke koji bi mogli da garantuju ozbiljnu ulogu u borbi za šampionski prsten naredne sezone.

S druge strane, novinar Šams Čaranija otkriva da Majami radi na novom ugovoru sa Bemom Adebajom. Radi se o trogodišnjoj saradnji, maksimalnoj ekstenziji vrednoj 166.000.000 dolara.


tagovi

Deni AvdijaVašington VizardsMalkolm BrogdonPortland TrejlblejzersNBA draftNBA ligaO Dži AnunobiNjujork NiksBem AdebajoMajami Hit

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara