Kevin Panter (©Star Sport)
Kevin Panter (©Star Sport)

Kraj posle tri godine: Kevin Panter se seli u Barselonu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 22:14

Kapiten Partizan Mozzart Beta izabrao da okrene novu stranicu u karijeri

Specijalizovani košarkaški portal BasketNews je najavio, a Mozzart Sport nezvanično saznaje - Kevin Panter je prihvatio ponudu Barselone i posle tri godine napušta Partizan Mozzart Bet!

On bi trebalo sporazumno da se rastane sa klubom i potpiše za velikana iz Katalonije. Čekao je kapiten Parnog valjka reakciju iz Humske 1, ali je u međuvremenu ipak prihvatio uslove koje je pred njega stavila Barselona i naredne sezone nosiće njen dres. Njegov boravak u crno-belima završava se posle tri sezone i sa jednim osvojenim peharom. Bio je jedan od ključnih košarkaša Partizan Mozzart Beta u vraćanju titule posle decenije čekanja, ali pamtiće navijači i kako je naseo na provokacije Serhija Ljulja čime je klub praktično ostavio bez plasmana na Fajnal for Evrolige prošle godine.

Izabrane vesti

U protekloj sezoni šuter iz Bronksa je imao 15 poena, te po 2,6 skokova i asistencije u proseku, uz 1,1 ukradenu loptu i 35 odsto šuta za tri. Nije bila godina ni izbliza nalik prethodnoj, a Partizan Mozzart Bet je izgubio tri finala (ABA liga, Superliga Srbije, Kup Radivoja Koraća), te ostao bez plasmana u narednu fazu Evrolige.

Partizan Mozzart Bet napušta jedan od stubova projekta, jedan od prvih košarkaša pristiglih u Humsku po povratku Željka Obradovića na mesto uspeha. Stigao je zajedno sa Zekom Ledejem iz milanske Olimpije i njih dvojica su nosili crno-bele tokom ove tri godine. Sada je vreme da se okrene novi list. Kuvao se njegov odlazak, spekulisalo o dogovorima sa nekim drugim klubovima, ali on će ipak u Barselonu koja je bila nadomak njegovog potpisa i pre godinu dana. Tada je Parni valjak munjevitom reakcijom uprave realizovao jedan od najvažnijih potpisa, ali se nije dalo da sezona bude još i bolja nego lane. Barsa bi sa Kevinom Panterom i Mariom Hezonjom, koji je prema ekskluzivnim saznanjima madridske Marke nadomak senzacionalnog povratka u Barselonu, mogao da ima strašan tim.

Beogradski klub su ovog leta već napustili Pi Džej Doužer, Frenk Kaminski, Džejms Naneli i Ognjen Jaramaz, a ugovori su istekli još Danilu Anđušiću, Urošu Trifunoviću i Alenu Smailagiću, dok u ugovoru Mateuša Ponitke ima opcija za još jednu sezonu.

Kevin Panter će ostati upamćen kao prvi strani kapiten u istoriji Partizana - Žofri Lovernj zvanično bio zamenik Draganu Milosavljeviću -, a njegova prošla sezona jedna je od najboljih među svim internacionalcima koji su nastupali u redovima beogradskih večitih. Neće se zaboraviti njegovi koševi za pobede, pre svega one trojke u Monaku i Madridu, kao i 32 poena Crvenoj zvezdi u majstorici prošlogodišnjeg finala Jadranske lige. Ipak, kao mrlja ostaje ona tuča koja je četvrtfinale sa Realom okrenula naglavačke.

Partizan Mozzart Bet ostaje bez sjajnog igrača i kapitena. Ovo znači i velike promene u timu za narednu jesen.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKevin PanterEvroligaKK Barselona

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara