Nan i Lesor (©MN Press)
Nan i Lesor (©MN Press)

Kraj je kada Ataman kaže: Panata ponovo izvukla nemoguće i izborila peti meč

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.06.24. | 22:42

Preokretom u drugom poluvremenu, aktuelni evropski šampion slavio protiv Olimpijakosa u Pireju sa 85:88 pa će tako za dva dana na svom parketu imati priliku za novu titulu

Nije kraj, imaju košarkaški Panatinaikosa devet života. Imaju neumornog optimistu Ergina Atamana na klupi, imaju ludačku samopouzdanje, ali i istinske superstarove poput Kendrika Nana i Matijasa Lesora. Svi oni zajedno su još jednom uspeli da održe obećanje dato svojim pristalicama i da na parketu najljućeg rivala, Olimpijakosa, slave u četvrtom meču finala grčkog prvenstva - 85:88 čime su izborili odlučujući, pet meč koji će se odigrati za dva dana u njihovoj "OAKA" areni.

Taj duel će odlučiti definitivno najluđu borbu za titulu, koja je podarila mnogo preokreta, kvalitetne košarke i provokacija sa obe strane. Gubili su Zeleni sa 2-0 u seriji, ali su uspeli da sve dvaput spasu sa lomače i dođu u priliku da pred svojim navijačima povrate tron. I tako na najbolji način krunišu istorijsku sezonu.

Izabrane vesti

Najzaslužniji za to su svakako Nan i Lesor uz Džerijana Grenta. Prvi je meč okončao sa 25 poena, dok su druga dvojiva brojala do 15, a posebno sigurni su bili u penal završnici. Mnogo sigurniji od crveno-belih. Pored njih dvocifren je bio još jedino Kostas Slukas sa 12 poena, dok su na drugoj strani mnogo raspoređeniji bili poenteri. Listu strelaca je predvodio Jorgos Larencakis sa 13, dok su Ajzea Kenan, Kostas Papanikolau, Alek Piters, Filip Petrušev i Najdžel Vilijams-Gos imali po 11. Nikola Milutinov je ubacio šest poena uz tri skoka i dve asistencije.

Poznavajući istoriju odnosa dva kluba kao i hronologiju ovogodišnje finalne serije, nije bilo ni trunke šanse da sve ne gori ni večeras u Pireju. Dvorana "Mira i prijateljstva" je bila sve samo ne to. Na krilima zaglušujuće publike je domaćin na početku susreta došao do prve opipljivije prednosti koju je do kraja poluvremena samo uvećavao, a na veliki odmor je otišao sa 51:44

Ko je tada pomislio da je sve gotovo, ozbiljno se prešao. Poznavajući tim Panatinaikosa i njihovog trenera, nije bilo šanse da se predaju. Kao ni da učine sve što je u njihovoj moći da dobiju ovaj susret. Pa čak i preko toga.

Mic po mic su spuštali razliku, u nastavak meča izašli sa drastično agresivnijim stavom. Pre svih vodeće violine, Nan i Lesor, tandem koji je doneo evropsku krunu posle 13 godina se sada nameračio da povrati domaću krunu posle dve.

Još jednom su odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije i doneli zlata vredan trijumf svom timu. Ukoliko sličnu partiju ponove u petak, bez sumnje bi sebi već sada doneli mitski status u istoriji kluba. I to samo godinu dana koliko su njegov deo.

Jer, ovakva sezona se ne pamti. Pogotovo ne iscrtana na ovakav način. Ali, sačekajmo, možda Olimpijakos ima spremljen odgovor, mada trenutno deluje da su šanse za tako nešto nepostojeće.

Panatinaikos je ubedio sebe da je najbolji i da mu niko ne može ništa. I sa takvim "majndsetom", samo je nebo granica. Što su i više puta dokazali ove sezone.



tagovi

KK PanatinaikosKK OlimpijakosGrčkaErgin Ataman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara