Foto: Starsport
Foto: Starsport

Kraj epizode u Hrvatskoj: Rastali se Cibona i Jovanović

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.01.22. | 19:20

Srpski strateg napustio Zagreb posle niza poraza

Srpski strateg Vladimir Jovanović i Cibona rastali su se posle 11 meseci saradnje. Strateg koji je preuzeo kormilo zagrebačkog kluba u februaru prošle godine okončao je epizodu u klubu nakon jučerašnjeg poraza od Zaboka u prvenstvu Hrvatske.

Cibona je u pomenutom susretu ispustila dvocifrenu prednost i pružila Zadru priliku da se dodatno učvrsti na čelu tabele, ujedno dopisavši treći vezani poraz, nakon neuspeha u duelima sa Mornarom (65:82) i Cedevita Olimpijom (79:82) u okviru ABA lige.

Izabrane vesti

U regionalnom takmičenju tim iz hrvatske prestonice nanizao je šest poraza te posle 14 kola ima pet pobeda i zauzima osmo mesto.

Bivši strateg FMP-a, došao je u Cibonu sa zadatkom da potencijal mladog tima na čelu sa Prkačinom, Gnjidićem, Brankovićem, Drežnjakom i Nakićem. Mladi tim je pod komandom Srbina imao svetle momente, međutim za zapaženiji učinak nedostajao je kontinuitet, te Jovanović klupu Cibone napušta posle 64 utakmice, uz učinak od 39 pobeda i 25 poraza.

Novi izazov Cibonu očekuje već sutra kada će gostovati Mega Mozzartu u okviru regionalnog takmičenja, a samo dva sata pre nego što je klub ozvaničio rastanak Jovanović je za sajt Cibone govorio u okviru najave utakmice.


tagovi

Vladimir JovanovićCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara