"Petrić"
"Petrić"

Košarkaški Jovanča: Pantić pronašao 15. klub

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.11.13. | 15:05

Bivši igrač FMP-a, Mege, Hemofarma, Albe, Igokee... skrasio se u Krivbasketrog

PetrićSrpski košarkaški internacionalac, Mladen Pantić, pronašao je novi, petnaesti klub po redu, i trenutno nastupa za ukrajinski Krivbasketrog. Bivšeg igrača FMP-a, Mege, Hemofarma, Albe, Igokee i mnogih drugih klubova pitali smo da li je tačna informacija da je ukrajinska košarka u ekspanziji.
„Takmičenje je solidno organizovano, na svaku utakmicu putuje se dan ranije, a smešteni smo u dobrim hotelima“, kaže za MOZZART Sport Pantić.
„Liga ima četrnaest ekipa, igra se dvokružno, mada se ne zna kad počinje drugi krug. Zasad nisam video neku ekipu da se posebno izdvaja, osim Budiveljnika, koji igra lagano u domaćem šampionatu. Donjeck na papiru nema neki tim, ali su najbolji, tu je Himik Južni sa dobrim trenerom i pokrivenošću na svim pozicijama. Ovi klubovi, sa Azovmašom imaju najveće budžete“.

Da li su dvorane popunjene posetiocima?
Jesu, ali su to hale koje primaju po 500 do 1.000 gledalaca, dakle male. Jedino Kijev i Budiveljnik igraju u većoj dvorani. Sad, mediji dobro prate utakmice, jer državna televizija prenosi po tri meča. Na sajtovima se izbacuju snimci svih duela, biraju se najbolji potezi, ali sve je to šminka. Bilo koji klub iz ABA lige bi bio dominantan u ovom takmičenju.

Koliko stranaca može da ima svaki klub i koliko se ulaže?
„Petoricu, ali na terenu uvek mora da bude jedan Ukrajinac. Izdvaja se veliki novac, ali nema toliko kvalitetnih igrača, i liga nije jaka".

Kad igrate sledeću utakmicu?
U petak, protiv Odese i to je derbi. Beže nam jednu pobedu, mada su nas dva puta dobili u kupu. Nadam se da ćemo sad trijumfovati“.

Kakav je grad za život?
Krivi Rog je najduži grad u Evropi, prostire se u dužinu oko 125 km. Grad ima oko 600.000 stanovnika. Uglavnom se vozim taksijem, pomalo sam naučio jezik, pa se snalazim. Prvih dana nisam mogao da se naviknem na prljave ulice, oronule fasade, ali se čovek na sve privikne, zaključio je Pantić javljanje iz Krivog Roga.

Piše: Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

EvropaMladen PantićUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara