Nikola Mirotić i Džeron Blosomgejm (MN Press)
Nikola Mirotić i Džeron Blosomgejm (MN Press)

Košarkaška pijaca: Mirotić ne mrda iz Milana, kao ni Blosomgejm iz Monaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 10:12

Sa druge stane, prave "bežanija" se dešava u Kaunasu

Odjeknula je košarkaškm nebom vest da je Nikola Mirotić u razgovoru za čelnicima Monaka i da se sprema njegov odlazak iz Milana posle samo godinu dana, međutim nove informacije pokazuju da je tim iz prestonice mode više nego željan da zadrži bivšeg španskog reprezentativca u svojim redovima.

Kako "Eurohoops", javlja, ne postoje indicije da bi Mirotić mogao da ovog leta napusti sastav Etorea Mesine, pogotovo ne nakon što se klub razišao sa Nikolom Melijem na čije mesto bi svakog časa trebao da dođe Zek Ledej koji je posle tri sezone završio svoju misiju u Partizanu.

Izabrane vesti

Međutim, nije Ledej jedini koji će uskoro zadužiti opremu italijanskog šampiona. Očekuje se da dvogodišnji ugovor potpiše Džoš Nibo koji je raskrstio sa Makabijem, dok je najnovija meta Usman Diop iz Sasarija čime bi Milanezi praktično zatvorili unutrašnju liniju.

Možda nema odlazaka iz Milana, ali itekako ima iz Kaunasa. Žalgiris je nakon neslavne sezone u kojoj je izgubio šampionsku titulu odlučio da se ratosilja trojice igrača. I to je tek početak. Dres litvanskog velikana u narednoj sezoni neće nositi Edmond Sumner, Demetre Rivers i Karolis Lukošiunas. Od ranije je tim napustio Rolands Šmits koji je potpisa za Efes, dok je na izlaznim vratima i najbolji igrač Kinan Evans čiji ugovor je istekao.

I dok Žalgiris radi na čišćenju rostera, Monako čini sve kako bi zadržao što više igrača. Nakon što je novi trogodišnji ugovor potpisao najbolji igrač, Majk Džejms, isto je, samo na dve godine uradio i Džeron Blosomgejm.

"Veoma sam uzbuđen što nastavljam priču sa Monakom. Iskreno, bila je ovo laka odluka za mene. Najvažnija stvar za mene je da nastavim da gradim ono što smo uradili u prethodne dve godine zajedno", kazao je Blosomgejm koji je u jednom trenutku bio pred vratima Barselone.

Za kraj i novosti iz regiona. Cedevita Olimpija se pohvalila još jednim završenim poslom. Nakon Brintona Lemara i Alekseja Nikolića, član "zmajčeka" je postao 29-godišnji litvanski centar Maritnas Geben koji je dogovorio saradnju na dve sezone.

Geben iza sebe ima 53 odigrane utakmice u Evroligi kao igrač Žalgirisa, a u Ljubljanu stiže iz španske Manrese.

Takođe, punom parom radi i podgorička Budućnost koja je dovela američkog beka Rašida Sulejmona. Momak iz Hjustona je prošle sezone bio najbolji igrač litvanskih Vulvsa u kojima je prosečno po melu beležio 16 poena. Pre njega, Podgoričani su potpisali Đorđija Jovanovića, dok su nove ugovore dali Flečeru Megiju, Jogiju Ferelu i Mekinliju Rajtu.


tagovi

Košarkaški transferiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara