©MN Press
©MN Press

Košarkaška pijaca: Jokubaitis u Makabiju, Hol u Baskoniji

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.24. | 12:04

Nova imena i u rosterima francuskih evroligaša

Radno je uzduž i popreko košarkaške Evrope. Pogotovo kod onih klubova koji učestvuju u Evroligi. Posebno interesantan i iznebuha je potpis trogodišnjeg ugovora između Makabija iz Tel Aviva i Rokasa Jokubaitisa, dok je ozbiljno osveženje u svojim redovima dobila i Baskonija koja je dovela Donte Hola.

Znalo se da će Jokubaitis ovog leta raskrstiti sa Barselonom, međutim već duže vreme je delovalo da je njegov povratak u Žalgiris gotova stvar. Ipak, došlo je do neočekivanog zaokreta, tako da će Litvanac do kraja sezone 2026/27 nositi plavo-žuti dres.

Izabrane vesti

U prošloj sezoni je bio na tankom ledu u Kataloniji, prosečno je po utakmici u elitnom takmičenju beležio tek 5,3 poena uz 2,8 asistencija i 1,7 skokova, a nedavno je pokušao da se kroz Letnju NBA ligu izbori za mesto u Njujork Niksima koji su ga draftovali 2021. kao 34. pika.

Posle završetka saradnje sa Monakom, Hol je dogovorio dvogodišnji ugovor sa Baskonijom, objavili su iz španskog kluba. Iako je francuski šampion pokazao želju da ga zadrži u svojim redovima, reprezentativac Azerbejdžana je odlučio da posle tri sezone napusti Kneževiće.

Lani je odigrao 38 utakmica u Evroligi i prosečno imao 4,9 poena uz 3,5 uhvaćenih lopti. Pre Hola, Baskonija je dovela Kamara Boldvina i Timotija Luvavua, dok je za novog trenera postavljen Pablo Laso.

Takođe, aktivan na tržištu je i novi evroligaš, Pariz, koji je posle imenovanja Tijaga Splitera za novog trenera, ozvaničio dolaske Daltona Homsa i Kevarijusa Hejsa, koji je doskoro nosio dres litvanskog Žalgirisa.

Oni su ujedno prva dva pojačanja za tim iz prestonice, dok je Asvel doveo peto u liku talentovanog Melvina Ažinke. On nije uspeo da tokom Letnje NBA lige ubedi Dalas da mu ponudi garantovani ugovor, tako da je odlučio da prihvati ponudu ekipe iz Vilerbana koja je dosada angažovala još Šakila Herisona, Tarika Bleka, Nila Sakoa i Admirala Šofilda.


tagovi

Rokas JokubaitisKK Makabi Tel AvivKošarkaški transferiKK ParizBaskonijaDonta HolKK AsvelEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara