undefined
undefined

Košarkaška pijaca: Feliz u Realu, Sikma otišao iz Olimpijakosa

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 14:35

Makabi iz Tel Aviva posle Džejlena Horda, doveo i Levija Rendolfa

Nema stajanja kada je reč o košarkaškim transferima širom Evrope. Sada se aktivirao i madridski Real koji je konačno ozvaničio već ranije dogovoren transfer Andresa Feliza iz Huventuda.

Kraljevski klub je platio otkupnu klauzuz za Dominikanskog beka koji je stavio potpis na trogodišnju saradnju, a u redove španskog šampiona stiže posle veoma dobre sezone u Badaloni. U ACB ligi je beležio 15 poena i 4,3 skoka, dok je u Evrokupu imao prosek od 14,7 poena i 5,1 uspešnih dodavanja. U Huventudu se nalazio do 2021, a pre toga je bio deo ekipe CB Prata u nižim španskim ligama.

Izabrane vesti

Nakon serije potpisa i dolazaka Tajlera Dorsija i Luke Vildoze, Olimpijakos je saopštio da se rastao sa Lukom Sikmom nakon samo jedne sezone.

"Luk, hvala ti na službi! Bio si pravi timski igrač. Sve najbolje u budućim izazovima", napisao je grčki klub preko društvenih mreža.

Nije se Amerikanac snašao u Olimpijakosu u koji je došao nakon šest sezona u Albi. U Pireju je ostvario najlošiji lični prosek u karijeri - 2,7 poena i 0,5 asistencija za samo 11 minuta na terenu.

Takođe, i Makabi se pohvalio novim pojačanje. Dok pokušava da privoli Aleksu Avramovića u svoje redove, šampion Izraela je dogovorio dolazak Levija Rendolfa iz Hapoel Jerusalima na 1+1 godinu.

Tokom sezone 2023/24 u FIBA Liga šampioni je prosečno beležio 16,4 poena, 4,4 skoka, 3,1 asistenciju, a ovo će mu biti debi u evroligaškom takmičenju. Pre Hapoela je nastupao za Avelino, Strazbur, Sasari i Ostende.

Inače, on je druga letnja akvizicija "ponosa Izraela" pošto je juče potpisao i Džejlen Hord.


tagovi

Košarkaški transferiKK Real MadridKK OlimpijakosLuk SikmaKK Makabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara