Tajler Dorsi (©AFP)
Tajler Dorsi (©AFP)

Košarkaška pijaca: Dorsi blizu povratka u Olimpijakos, Smajli dobio novog saigrača

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 22:29

Član Žalgirisa postao Met Mičel, a Monaka Vito Braun

Ne staju dešavanja na košarkaškoj pijaci. Naravno, najzanimljivija su ona koja se dešavaju u evroligaškim klubovima.

Kako pouzdani "Eurohoops" javlja, blizu velikog povratka u Olimpijakos je Tajler Dorsi. Američki bek je po svemu sudeći završio jednoipogodišnju epizodu u Fenerbahčeu i očekuje se da ponovo zaduži opremu tima za koji je igrao od 2021 do 2022. godine.

Izabrane vesti

Sa Pirejcima je te sezone uzeo duplu krunu, a sada će imati priliku da ponovo sarađuje sa trenerom Jorgosom Barcokasom.

Uz taj najavljeni transfer, dva su potvrđena u to u redovima Žalgirisa i Monaka. Deo litvanskog tima i novi saigrač Alena Smailagića postaće Met Mičel.

"Veoma sam srećan zbog prilike da dođem u Žalgiris. Došao sam kako bih napredovao u timu koji vodi Andrea Trinkijeri i kako bih pobeđivao. Krajnji cilj je da osvojimo što više trofeja", rekao je 25-godišnji Amerikanac koji je prošle sezone nastupao za turski Bešiktaš u Evrokupu gde je prosečno beležio 12,5 poena i 4,9 skokova. Biće ovo debitantski nastup u elitnom takmičenju, a potpisao je na 1+1 godinu.

Isto tako, debitantske minute u Evroligi će zabeležiti i Vito Braun koji je potpisao saradnju sa Monakom.

Američki krilni centar je prošlu sezonu proveo takođe u Karšijaki gde je uz Erika Mekoluma bio vodeći igrač tima. Krasi ga neverovatno dobar šut za tri poena od skoro 50 odsto preciznosti, a sa šampionom Francuske je potpisao dvogodišnji ugovor.

"Odabrao sam Monako zato što mi je ponudio najbolju šansu od svih timova sa kojim sam razgovarao. Trebali su igrača poput mene, ali su mi i ponudli priliku da pobeđujem", rekao je momak koji se jedno vreme dovodio u vezu i sa Partizanom.


tagovi

Tajler DorsiKK Olimpijakoskk ŽalgirisKK MonakoKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara