Barak Obama (©Reuters)
Barak Obama (©Reuters)

Košarkaška analiza Baraka Obame: Srbija me unervozila, Jokić je zver

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.10.24. | 11:15

“Bilo je stresno”, kaže bivši američki predsednik prisećajući se Olimpijskih igara

U svoje vreme bio je možda i najmoćnija politička figura planete, danas Barak Obama može samo da sva zbivanja komentariše sa strane. A kad kažemo “sva” mislimo baš to, jer nije tajna da Obama osim politike voli da prati i sport, posebno NBA košarku. Pa i reprezentaciju SAD kada na olimpijske turnire pošalje najjaču selekciju.

Takvu jednu ovog leta je u Parizu propisno namučila Srbija. Nismo izdržali do kraja polufinala Olimpijskih igara, ali smo Amerikance gurali do samog kraja. Priznaje to i Obama.

Izabrane vesti

Srbija me je unervozila. I trenera Stiva Kera sigurno. Gledajte, Nikola Jokić je zver. On je i pametan i efikasan i veliki je. Ima viziju kao Leri Bird ili Arvidas Sabonis. Ima neverovatnu meku ruku. Tu su bili i drugi momci, koji su sjajno pogađali sa distance“, priseća se bišvi predsednik SAD.

Mada tvrdi – a nismo sigurno da mu verujemo – da se ni u jednom trenutku bije uplašio poraza.

Nisam mislio da ćemo da izgubimo, ali jesam video da postoji mogućnost. Posebno kada je bilo 15 razlike u trećoj četvrtini. Bilo je stresno. Tek negde na dva minuta pre kraja sam znao da ćemo da pobedimo“.

I to zahvaljujući…

Džoel Embid je odigrao veoma dobro. Našao je neku dodatnu motivaciju kada je tu Jokić. Entoni Dejvis je odličan, ali ne može da se nosi sa Jokićem “, završio je Obama.



tagovi

Barak Obamakošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara