Košarkašice Srbije (©FIBA)
Košarkašice Srbije (©FIBA)

Košarkašice u borbi za prvo mesto i lakši put ka medalji

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 09:08

Izabranice Marine Maljković danas od 13.30 grupnu fazu Olimpijskih igara zatvaraju duelom sa Španijom

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas završava grupnu fazu takmičenja na Olimpijskom turniru u Lilu. Na stadionu Pjer Moroa od 13.30 časova, protivnik izabranicama Marine Maljković za prvo mesto u grupi biće reprezentacija Španije, ekipa sa kojom se naš tim sastajao na prethodna dva olimpijska turnira.

Pre osam godina u Riju u grupnoj fazi Špankinje su slavile sa 65:59, a potom i u polufinalu sa 71:66, da bi pre tri godine u Tokiju, takođe u grupnoj fazi „crvena furija“ dobila meč sa 85:70. Srbija je pobedu protiv Španije ostvarila u Valensiji na Evropskom prvenstvu u četvrtfinalu sa 71:66.

Izabrane vesti

"Želimo igru protiv Kine da prenesemo i na utakmicu protiv Španije. Moramo da budemo maksimalno fokusirane, jer je sada svaki detalj bitan. Rasterećene smo jer smo obezbedile prolaz u četvrtfinale, ali ovoj utakmici pristupamo kao i svakoj drugoj. Nema opuštanja, jer uvek može bolje", rekla je Mina Đorđević.

Španija je na turniru dobila dva trilera – protiv Kine posle produžetka 90:89 i protiv Portorika pogotkom u završnici 63:62. Srbija je na drugoj strani slavila protiv Portorika sa 58:55, a potom je pobedila Kinu sa 81:59.

"Mislim da ukoliko budemo odigrale kao što smo igrale prošlu utakmicu protiv Kine – timski, sa mnogo energije i na terenu i na klupi, da ćemo uspeti da dođemo do povoljnog ishoda. Verujem da smo bolje, ali to moramo da pokažemo na terenu. Nadamo se da ćemo pobediti", istakla je Aleksandra Katanić.

Od 11.00 časova utakmicu će odigrati Kina i Portoriko u borbi za treće mesto, koje može da ih odvede u četvrtfinale. Žreb razigravanja obaviće se u nedelju u Lilu, a četvrtfinalne utakmice na programu su u sredu. Plasman u četvrtfinale obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe sa turnira.

KOŠARKA – OLIMPIJSKE IGRE (ŽENE)

Grupa A, subota:

1100 1,20 Kina 19,00 Portoriko 5,00

13.30 2,40 Srbija 14,5 Španija 1,70



tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024Marina Maljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara