Košarkašice Srbije počele pripreme za olimpijske kvalifikacije: Hrabro, organizovano i mudro do Pariza

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 18:13

"Moramo da budemo na našem najvećem nivou ukoliko želimo da i ovog leta igramo veliko takmičenje", dodala je Marina Maljković

Košarkašice Srbije će se od 8. do 11. februara, u brazilskom Belemu, boriti protiv domaćeg Brazila, Nemačke i Australije za mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Zadatak izabranica Marine Maljković je da obezbede jedno od prva tri mesta u grupi, a zvanično su počele sa pripreme za predstojeći FIBA olimpijski kvalifikacioni turnir.

Srbija će prvi meč odigrati u četvrtak, 8. februara, a protivnik će biti selekcija Nemačke. Posle dana pauze, za vikend će odigrati i preostala dva meča – u subotu protiv Brazila i u nedelju protiv Australije.

Izabrane vesti

"Imaćemo veoma težak zadatak, pošto nemamo mnogo vremena da treniramo, nemamo vremena da budemo u kompletnom sastavu i utakmice ćemo igrati u uslovima promene vremenske zone i promene klime, jer je u Brazilu leto. Naše ambicije su poznate, a to je da se pojavimo na OI u Parizu, pa moramo biti pre svega hrabre, organizovane, mudre i veoma pažljive da bismo ispunile taj cilj", rekla je Marina Maljković


Na prvom treningu su se pojavile Marija Avlijaš, Dijana Arsović, Dunja Buzadžin, Nevena Vučković, Nevena Jovanović, Ivana Katanić, Lana Marić, Marina Marčetić, Jana Mbombo Ndžoja, Marta Mitrović, Jovana Popović, Anđelina Radić, Nevena Rosić, Nadija Smailbegović, Jovana Spasovski, Olga Stepanović, Kristina Topuzović, Teodora Ćulibrk i Saša Čađo, a ostale igračice će se pridružiti kada završe obaveze prema svojim matičnim klubovima.

"I tokom ovog reprezentativnog okupljanja je osnovni cilj da se u prvom delu pruži šansa mladim igračicama, koje su u našem trenažnom procesu već sedam dana. Želimo da ih uvedemo u sistem i da im stavimo do znanja šta je potrebno da rade da bi bile konkurentne u vrhunskoj košarci. U isto vreme moramo da brinemo o kontinuitetu nastupa na velikim takmičenjima, pa ovom turniru u Belemu pristupamo izuzetno ozbiljno, jer nas čekaju tri kvalitetna rivala, koji takođe gaje velike ambicije da se nađu u Parizu. Moramo da budemo na našem najvećem nivou ukoliko želimo da i ovog leta igramo veliko takmičenje", zaključila je Marina Maljković.



tagovi

Košarkašice Srbiježenska košarkaška reprezentacija SrbijeMarina Maljkovićkvalifikacije za Olimpijske igrePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara