Kostas Slukas protiv Crvene zvezde (©Starsport)
Kostas Slukas protiv Crvene zvezde (©Starsport)

Košarkaši Zvezde krajem septembra ukrštaju koplja sa Olimpijakosom na turniru u Nikoziji

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 16:37

Tim iz Pireja objavio raspored pripremnih utakmica, poslednji rival biće mu srpski šampion

Košarkaši Olimpijakosa će sa pripremama za novu sezonu početi 22. avgusta. Odigraće do početak takmičarske godine osam utakmica, a zakazali su i kvalitetne provere protiv rivala iz Evrolige. Pored Fenerbahčea i Makabija iz Tel Aviva, odmeriće snage i sa Crvenom zvezdom.

Crveno-beli iz Pireja i Beograda će koplja ukrstiti na Neofitos Handriotis turniru u Nikoziji, na kojem će učestvovati još Peristeri i izraelski šampion Hapoel Holon. Zvezda će 23. septembra izaći na megdan Peristeriju, dan kasnije se sastaje sa Olimpijakosom.

Izabrane vesti

Šampion Srbije i Jadrana još nije zvanično potvrdio plan priprema, ali je sada poznato da će pred sam početak sezone imati ozbiljan ispit u sudaru sa grčkim velikanom.

Olimpijakos će pre turnira na Kipru odigrati još šest mečeva, a rivali će mu biti Mičigen Vulverinsi iz NCAA (22. avgust), Lavrio (3. septembar), Fenerbahče (10. i 12. septembar), Promiteas (17. septembar) i Makabi Tel Aviv (20. septembar).

Ekipa Jorgosa Barcokasa je zadržala dobar deo rostera iz minule sezone. Klub su napustili Tajler Dorsi (Dalas), Livio Žan Šarl (CSKA), Kvinsi Ejsi, Jorgos Printezis (penzija) i Hasan Martin koji se preselio u Crvenu zvezdu. Angažovani su Ajzea Kenan, Alek Piters, Džoel Bolomboj i Tarik Blek.

Zvezda je za razliku od Olimpijakosa doživela ozbiljne promene. Klub su pored trenera Dejana Radonjića napustili Nejt Volters (zajedno u Panatinaikosu), Ostin Holins (Makabi), Dejan Davidovac (CSKA), Majk Cirbes, Nikola Kalinić (Barselona), kao i Marko Simonović koji je postao deo stručnog štaba. Uloga šefa struke poverena je Vladimiru Jovanoviću, a kao pojačanja su stigli Nemanja Nedović, Džejlen Adams, Džon Holand, Dalibor Ilić, Ben Bentil, Filip Petrušev i pomenuti Martin.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK OlimpijakosPeristeri

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara