Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine (©fiba.basketball)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine (©fiba.basketball)

Košarkaši Bosne i Hercegovine ipak učestvuju u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.03.23. | 14:33

Iz Saveza potvrđuju da je FIBA prihvatila prijavu

Iako je regionom odzvanjala izjava predsednika Košarkaškog saveza, Dalibora Miloša, da reprezentacija Bosne i Hercegovine neće učestvovati u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre zbog nedostatka finansijskih sredstava, došlo je do preokreta.

Kako se navodi od strane KS BiH, poslata je prijava za pretkvalifikacije i FIBA ju je usvojila.

Izabrane vesti

"Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) potvrdila je prijem prijave Košarkaškog saveza BiH za takmičenje, te će uvrstiti naše Zmajeve na listu učesnika pretkvalifikacionih turnira, koji su na rasporedu od 12. do 20. avgusta ove godine", stoji u zvaničnom saopštenju.

Na dva evropska turnira takmičiće se po osam reprezentacije (dve grupe sa po četiri ekipe), a domaćini će biti saopšteni 28. aprila. Odmah potom uslediće žreb, za koji datum još nije precizno određen.

Potencijalni rivali izabranika selektora Adisa Bećiragića u pretkvalifikacijama su Holandija, Makedonija, Mađarska, Island, Turska, Švedska, Belgija, Izrael, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija, Češka, Portugalija, Poljska i Hrvatska.


tagovi

košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovinekvalifikacije za Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara