Kako je Kros umesto Junajteda otišao u Real i zašto su mu pisali Džerard i Suarez?

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.02.20. | 13:59

Otkriveno zašto je propao prelazak nemačkog veziste na Old Traford

Leto 2014. bilo je izuzetno vrelo na fudbalskoj transfer pijaci. Luis Suarez je za 82.000.000 evra pojačao Barselonu, dok je Real posle majstorskih izdanja na Mundijalu u dresu Kolumbije platio 75.000.000 evra za Hamesa Rodrigeza. Atletiko Madrid je plati 54.000.000 za Antoana Grizmana, dok je Mančester junajted angažovao Anhela di Mariju za 75.000.000 evropskih novčanica u, kasnije će se ispostaviti, jednom od najlošijih poteza sportskog sektora Đavola...

Tog leta je i Toni Kros promenio klub, pa je Bajern zamenio madridskim Realom. Međutim, sada je otkriveno da ga je samo potpis delio od transfera u Junajted zajedno s Di Marijom. Gde je zapelo?

Izabrane vesti

Kros je u razgovoru za poznati sajt Athletic otkrio da je sve imao dogovoreno da u julu zaduži opremu Đavola, ali je u međuvremenu došlo do zaokreta. Dejvid Mojes, koji je Krosa izuzetno želeo u svojoj verziji Junajteda, dobio je otkaz pre kraja debitantske sezone, a ubrzo je umesto njega stigao Luj van Gal. Tada se ugasila priča o njegovom transferu, a Van Gal je isforsirao kasniji dolazak Bastijana Švajnštajgera.
“Dejvid Mojes je došao da me vidi, razgovarali smo i sve je praktično bilo dogovoreno. Ali, onda je Mojes dobio otkaz, stigao je Van Gal, što je zakomplikovalo stvari“, priznao je Kros i nastavio:
“Luj je tražio vreme da izgradi svoj projekat. Kasnije nisam dobio nikakvu novost oko toga da li dogovor ostaje ili ne, posle čega se rodilo zrno sumnje. Ubrzo je počeo Mundijal u Brazilu, dobio sam poziv od Karla Anćelotija u Realu i eto, tako sam otišao u Madrid“.

Međutim, Junajted nije bio jedini klub koji je želeo Krosa te 2014. godine. Stiven Džerard i Luis Suarez su pisali Nemcu da se preseli na Enfild.
“Nije to bio direktan poziv, već su mi ponudili da mi kažu nešto više o istoriji kluba i timu. Najsmešnije je to što je Suarez ubrzo otišao iz Liverpula u Barselonu“.

Kros je sa Realom osvojio jednu titulu prvaka Španije, tri Lige šampiona, dva domaća Superkupa, dva Superkupa Evrope i četiri Svetska klupska prvenstva. Definitivno nije pogrešio. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara