Slom novosadske košarke: Sloboda slavila i poslala Vojvodinu u drugu ligu

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.02.20. | 20:49

Lalama više nije ostala ni teorija za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije

Sloboda pobeđuje čak i kada joj ne ide najbolje! Užičani večeras nisu odigrali najbolji susret protiv Vojvodine, ali su na kraju ipak uspeli da se okite novom pobedom u domaćem šampionatu, kojim su Novosađane poslali u Drugu mušku ligu Srbije. Lale više nemaju ni teoretske šanse da sačuvaju prvoligaški status, čime je zaokružena prilično katastrofalna sezona tima sa juga Bačke – 88:80.

Imali su Novosađani večeras svoje šanse, igrali su zaista dobro i iznad svakog očekivanja, ali je Sloboda na kraju uspela da sačuva svoju tvrđavu. Presudila je smirenost domaćih košarkaša u završna tri minuta, kada su momci Vlade Lučića konačno uspeli da se odlepe i stave ovaj meč u knjige. Tako je izuzetno neuspešna sezona Vojvodine okonačana na najtragičniji mogući način, ispadanjem u niži rang takmičenja na dva kola pred kraj šampionata. A ne tako davno, na početku ove decenije, klub iz Novog Sada je bio nacionalni šampion.

Izabrane vesti

Ovako je večeras Slobodu do pobede vodio bolji šut sa distance, ali i značajno bolja igra na skoku, gde su imali dvocifrenu prednost u odnosu na goste. Nije vredelo ni to što su košarkaši Filipa Soceka imali samo pet izgubljenih lopti, jednostavno nisu imali kvalitet da na svoj tas prevagnu drugoplasirani tim iz grada na Đetinji.

Najefikasniji kod Užičana na kraju je bio odlični Tadija Tadić koji je pružio partiju sezone ubacivši 26 poena uz šest skokova i šest asistencija. Pratio ga je Ranko Simović koji je ubacio 21 poen uz sedam skokova, dok je dvocifren bio i Vuk Đorđević sa 11 poena. Na drugoj strani, u timu Vojvodine su se istakli Aleksandar Radulović koji je ubacio 29 poena, a uz to imao 11 asistencija, te Stefan Agoč sa 12 poena. Krug dvocifrenih zaokružuju Ivan Mandić i Aleksandar Šrajer sa po 10 poena.

Nije to bilo najblistavije izdanje Slobode koje smo videli ove sezone. Naprotiv, momci Vlade Lučića veoma dugo su se mučili da uspostave svoj ritam, naročito u napadu, što su Lale obilato koristile i uspele su da se dosta dugo održavaju „iznad vode“. Serijom 12:0, Voša je došla do, za užičku publiku prilično šokantnih, plus 11 (18:29), nakon čega je kroz ostatak poluvremena usledio delimičan odgovor crveno-crnih.

Odličan je u tim trenucima bio Tadija Tadić, pa je uz pomoć Stefana Simića i Ranka Simovića uspeo da vrati ekipu Slobode u kolosek i da nagovesti zanimljivo drugo poluvreme. Na pauzi je „fenjeraš“ bio taj koji je i dalje imao prednost – 45:49.

Nije ni početak treće deonice doneo osmeh na lice sasvim solidno popunjenim tribinama u „Velikom parku“. Voša se sjajno držala i uspevala je da drži Ere na distanci negde do polovine ovog perioda. Tada su Užičani konačno prelomili rezultat u svoju korist, prešli u prednost i održali je pred završnih deset minuta – 67:63.

Od 70:68 se uz tri trojke Slobode koje su postigli Alesa Ćubić, te Tevin Foster (dva puta) otišlo na 79:68 i činilo se da Užičani imaju ovaj meč „u rukama“. Međutim, Novosađani su ponovo uspeli da uzvrate, približe se na dva poseda zaostatka poenima Aleksandra Šrajera na pet minuta do kraja, pa je publika i dalje morala da sedi na ivici svojih sedišta.

Nastavili su košarkaši Vojvodine da ređaju poene i nakon minuta odmora koji je zatražio Vlada Lučić. Pali su ponovo Užičani u igri, što je umelo da im se dešava ove sezone, pa je na ulasku u poslednja tri minuta na semaforu pisalo 81:80. No, tada se sve raspalo u igri Vojvodine. Ere su vezale sedam uzastopnih poena preko Vuka Đorđevića i Tadije Tadića i stavili tačku na ovu zanimljivu utakmicu, a Vošu poslale kući sa teretom Druge muške lige Srbije.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 24. KOLO

Subota
Borac Čačak - OKK Beograd 77:62
/Čarapić 16, Miletić 13 (10sk), Nerandžić 10 (10sk) - Miljenović 14, Popović 12/

Sloboda Užice - Vojvodina 88:80
/Tadić 26, Simović 21 (7sk), Đorđević 11 - Radulović 29 (9sk, 11as), Agoč 12, Mandić, Šrajer 10/
20.00: (1,45) Tamiš (15,0) Napredak JKP Aleksinac (3,05)

Nedelja
13.00: Mladost Zemun - Novi Pazar
18.00: Zlatibor Čajetina - Vršac
19.00: Dinamik - Metalac Valjevo
20.00: Dunav - Kolubara

Foto: MN Press, Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara