Igor Kokoškov (©MN Press)
Igor Kokoškov (©MN Press)

Kokoškov posle svega: Nema drame... Nezadovoljan sam, ne mogu imena da igraju, već tim - što mi nismo bili

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 23:03

Selektor poručio i Italijanima da je trebalo da "pokažu malo više klase" tokom proslave trijumfa

Vreme modernih tehnologija, u kombinaciji sa pandemijskim stanjem koje i dalje vlada u svetu, dali su mogućnost organizatorima kvalifikacionog turnira u Beogradu da konferencije za novinare prirede u obliku obraćanja putem video linka. Samim tim, novinarima prisutnim na "sastanku" uskraćeno je da postave pitanja o svemu onom što je sigurno interesovalo srpsku košarkašku javnost posle košmarnog finala i poraza od Italije...

Srbija je izgubila, Nemanja Bjelica upozorava da nas "neće biti za pet godina", selektor Igor Kokoškov tvrdi da mesta za paniku - nema.

Izabrane vesti

"Bolji tim je pobedio", počeo je Kokoškov i nastavio:

"Nema drame. Svestan sam da je mnogo emocija u svemu ovom, jer se ipak radi o reprezentaciji. Težak poraz, svesni smo da ne idemo u Tokio".

Nije mnogo okolišao, izneo je svoj stav o onom što se dogodilo večeras...

"Lično sam razočaran rezultatom. Nismo igrali dobro, ceo turnir smo pokušavali da shvatimo naš ritam, rotacije, igru... Nismo bili dovoljno spremni da se žrtvujemo više. Svi mi. Počinjem od sebe kao trener. Nismo se žrtvovali da bismo otišli u Tokio. Morate da date 100 odsto sebe za ovako nešto. Bili smo tu, ali zapravo nismo. Imena ne igraju utakmice, već tim. Nismo zaslužili da pobedimo. Ceo turnir smo, bez obzira na ime reprezentacije i imena u timu, nismo zaslužili da idemo u Tokio. Čestitam Italiji na pobedi, ali trebalo je da pokažu malo više klase tokom proslave pobede. Ali to je na njima".

Srbija ne ide u Tokio, gde je zapelo?

"Mi moramo da živimo s ovim rezultatom kao ljudi i reprezentacija. Na ovom nivou košarke najvažnije je da budete u timu sa 100 odsto sebe, fizički i psihički, inače ste samo ime. A imena ne donose rezultat. Mi nismo doneli nikakvu igru, samo ime koje ništa ne znači", ističe selektor Srbije.

Pored komentara o statusu Vasilija Micića i zašto je najbolji igrač Srbije i Evrope igrao samo 14 minuta, upitan je selektor da prokomentariše koliko je slabo Srbija izgledala kada je Boban Marjanović bio na parketu?

"Probali smo s Bobanom, nije uspelo. Nije dominirao, nije igrao drugo poluvreme uopšte. Jednostavno se nije uklapao".

A onda je voditelj konferencije naprasno odlučio da prekine konferenciju... Moderne tehnologije.



tagovi

Igor Kokoškovkošarkaška reprezentacija Srbijekvalifikacije za Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara