Kokoškov popunjava stručni štab Srbije: Šansa Milojeviću i dečku koji je od FMP-a napravio mašinu

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.19. | 12:43

Možda i očekivan potez

Novi selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov počeo je da popunjava stručni štab Orlova! Kako saznaje Sport Klub sjajni stručnjak je doneo odluku da mu tokom mandata na klupi Srbije u radu pomažu trener Mega Bemaksa Dejan Milojević, kao i jedan od najperspektivnijih srpskih stručnjaka, trenutno zaposlen u FMP-u, Vladimir Jovanović.

Nekadašnji centar Partizana Dejan Milojević se po završetku igračke karijere posvetio trenerskom poslu. Od 2012. godine je trener Mega Bemaksa sa kojom je pravio odlične rezultate. Ne samo da je Milojević igrao finale regionalnog i domaćeg takmičenja, već su pod njegovom trenerskom palicom u Mitrovici stasavali momci koji treba da nose igru reprezentacije u našem periodu. Govorimo o Nikoli Jokiću, Vasi Miciću...

Izabrane vesti

Dakle, postoje razlozi zbog kojih je Milojević dobio šansu, a ista konstatacija važi i kada je u pitanju Vladimir Jovanović. Reč je o treneru koji ima 35 godina, ali se ove sezone u FMP-u vidi njegov pečat. Panteri možda igraju najlepšu košarku na Jadranu. I pored neiskustva FMP je ozbiljan kandidat za ulazak u plej-of. Sve je to Jovanovićeva zasluga.

Sa novim stručnim štabom Srbija će dočekati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u februaru, u kojima je u grupi sa Finskom, Gruzijom i Švajcarskom.

Potom će u junu biti domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. 'Orlovi' če se za mesto na turniru u Tokiju boriti sa selekcijama Dominikanske Republike i Novog Zelanda u A grupi, a u glavnom gradu Srbije u B grupi biće Portoriko, Italija i Senegal.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara