©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 11. februar): Brentford i Lids varniče u Čempionšipu, Belgijanci izazvaju, plus košarkaški dueli u Kupu Turske

Vreme čitanja: 4min | uto. 11.02.20. | 08:10

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji događaji očekuju ovog utorka

ŠARLROA – MEHELEN, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Poraz od Genka nije imao poguban uticaj za ekipu Šarlroa koja je u sledećem kolu bila ubedljiva protiv Varegema (4:0). Tim je sada na četvrtom mestu gde ga samo bod deli od trećeplasiranog Antverpena. Mehelen je osmi i za vikend je poražen i treći put zaredom. Takođe, izgubio je i tri od četiri prethodna gostovanja, dok je Šarlroa na svom terenu dobio šest od prethodnih sedam duela. Poslednji put pred svojom publikom izgubio je početkom oktobra. Dva poslednja okršaja ovih rivala, oba igrana u Mehelenu, završena su nerešeno (2:2, 1:1).

Izabrane vesti

BARNSLI – BIRMINGEM, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Barnsli je već duže vreme prikovan za dno tabele i ove sezone ostvario je samo nekoliko pobeda i to polovinom decembra. Od osam poslednjih mečeva dobio je samo jedan. Za razliku od njih Birmingem je dobio tri od poslednjih pet mečeva i sada se nalazi na 15 mestu tabele. Njihov duel u avgustu Birmingem je dobio sa 2:0, a sličan ishod mogli bi da gledamo i ovog puta.

BRENTFORD – LIDS, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Izgledalo je da će VBA i Lids bez većih problema osvojiti dva vodeća mesta u Čempionšipu međutim i jedni i drugi izgubili su veliki broj bodova u poslednje vreme, pa je lista kandidata koja im je za petama poduža. Među njima je i Brentford koji za drugoplasiranim Lidsom sada zaostaje samo dva boda na četvrtoj poziciji. Čelična odbrana je ono što u najvećoj meri krasi ovaj tim, a uprkos boljem plasmanu, Lids na poslednjih pet utakmica ima samo jedan trijumf i četiri poraza, tako da se ovde ne može nazvati favoritom. I tradicija govori da nijedan od njihovih devet prethodnih duela nije pripao gostujućem timu. Susret na Eland roudu Lids je dobio minimalnim rezultatom.

SVONSI – KPR, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Labudovi nastavljaju sa lošim igrama. Od šest prethodnih partija devetoplasirani Svonsi dobio je samo jednu. Srećom po njih Kvins Park Rendžers je u još lošijoj formi. Za vikend su pretrpeli i četvrti uzastopni poraz, međutim oni neće biti toliko pogubni za njih pošto ih od opasne zone deli devet bodova. Ovi rivali sreli su se ove sezone već dva puta. Početkom januara u FA kupu KPR je na svom terenu demolirao Svonsi sa 5:1, ali je prethodno u avgustu takođe pred svojom publikom izgubio sa 1:3. Pet od poslednjih sedam njihovih duela završeno je uz najmanje tri postignuta gola.

FAMALIKAO – BENFIKA, 21.45
(Fudbal, Kup Portugalije)

Ovaj revanš susret Famalikao ne dočekuje u baš najboljem raspoloženju, s obzirom da je na ovom terenu za vikend poražen od Gimaraeša sa ogromnih 7:0. To je za ekipu koja trenutno zauzima šesto mesto bila peta utakmica bez pobede uključujući tu i prvi Kup susret sa Benfikom koji su Orlovi pre nedelju dana dobili rezultatom 3:2. Lider tabele istovremeno izgubio je od ekipe Porta takođe sa 3:2, ali ga na čelu tabele od ovog rivala i dalje deli četiri boda. Ligaški susret iz decembra pripao je takođe ekipi iz Lisabona (4:0).  

FENERBAHČE – KIRKLARELI, 18.30
(Fudbal, Kup Turske, četvrtfinale)

Navijači Fenera očekuju ne samo pobedu, već i rezultatski debakl Kirjalarelja na revanš meču. Prvi put rezultat od 0:3 za njihov sastav protiv trećeligaša mogao je biti i ubedljiviji, ali ne mari. Posle remija s Alanjom, te poraza od Trabzona u superligaškom karavanu njihovi miljenici treba, plus moraju, da se iskupe u kup takmičenju. Očekuje se da Fener još više dominira nego u prvom meču što samo po sebi obećava raspucanu utakmicu.

DARUŠAFAKA – EFES, 17.00
(Košarka, Kup Turske)


Lider Evrolige svakako da je favorit i u četvrtfinalnom okršaju Kupa Turske. Ova dva kluba poslednji put su se videla u ligaškom okršaju, precizno u 14. kolu koncem prošle kalendarske godine kada je Efes kod kuće savladao Darušafaku sa 89:83. Tim Darušafake koji je u Grupi E, dakle u Partizanovom Evrokup ataru na trećem mestu sa tri pobede i dva poraza može pružiti otpor, ali o senzaciji naspram ovakvog Efesa teško da se može govoriti.  

GALATASARAJ – TOFAŠ, 19.00
(Košarka, Kup Turske)

Tofašom šamar Darušafaki iz novembra još nije zaboravljen. Bilo je 112:93 za večerašnje goste. Istanbul zbog toga očekuje uzbuđenje, a da ga može biti kao dokazni materijal možemo iskoristiti varljive forme oba tima. Naime, Galatasaraj je poslednji među 16 najboljih u Grupi G Evrokupa, dok Tofaš zauzima drugo mesto u Grupi H. zbog toga bi gosti ponovo imali pravo prvenstva kada je u pitanju eventualna pretnja domaćinu.

VOJVODINA – KEĐERŽIN KOZLE, 18.00
(Odbojka, Liga šampina)

Neugodno za Vošu. Kenđeržin Kozle već je u prvom kolu Lige šampiona preslišao novosadski tim sa 3:0 u setovima. Šta su Poljaci, vidimo i naspram njihove liderske pozicije u Grupi E, ali i na osnovu bravurozne set razlike od 12:0 koju su zadužili u Grupi E. Naša Voša je najslabija, jer tim koji nije do sada dobijao u grpi, te koji je došao do negativne set razlike od 4:12 zaista teško može ravnopravno da se nosi s tako nadmenim nastupom Poljaka.

LASLO ĐERE - SERUNDOLO, 21.25
(Tenis, ATP Buenos Ajres)

Laslo Đere je krenuo na latinoameričku turneju gde brani jedinu titulu osvojenu prošle godine u Rio de Žaneiru. Ali  na put do Rija ima dve stanice, prošle sedmice to je bila Kordoba gde se probio do polufinala, pa sada sledi Buenos Ajres. Protivnik mu je malo poznati domaći teniser, Fransisko Serundolo. Ovo je prvi susret između srpskog asa i 240. na ATP listi. Favorit je jasan.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara