Igor Kokoškov (©Star Sport)
Igor Kokoškov (©Star Sport)

Kokoškov kod Bogdana u Atlanti, obnavlja saradnju sa Snajderom

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.05.23. | 16:15

Srpski trener na novom zadatku

Završio je svoje poglavlje u Bruklinu posle manje od godinu dana, sledeća stanica za Igora Kokoškova je – Atlanta.

Ono o čemu se prethodnih dana i sedmica spekulisalo, sada je stiglo do praktično zvaničnog statusa. Kako javljaju dobro obavešteni izvori sa one strane Atlantika, Kokoškov je potpisao ugovor sa Hoksima gde će sarađivati sa Bogdanom Bogdanovićem. Osim toga, nekadašnji selektor Srbije imaće priliku da obnovi dugogodišnji poslovni odnos sa Kvinom Snajderom pošto će mu ponovo biti glavni asistent.

Izabrane vesti

Kokoškov je sa Snajderom već sarađivao u Mizuriju i Juti, gde su ukupno proveli zajedno četiri godine, tako da je odlično upoznat sa trenerskim metodama čoveka koji u NBA ligi ima učinak od 382 pobede i 275 poraza.

Snajder je u Atlantu stigao krajem februara posle otpuštanja Nejta Mekmilana. Hoksi su uspeli da se izbore za prvu rundu NBA plej-ofa, ali ih je Boston dobio u šest utakmica. Podsetimo, Kokoškov je u Bruklinu radio kao pomoćnik Stivu Nešu na čiju je izričitu želju stigao, ali je veliki projekat Netsa sa Kevinom Durentom i Kajrijem Irvingom, pre toga i Džejmsom Hardenom, doživeo kolaps.

Bogdanović je nedavno potpisao novi četvorogodišnji ugovor na gotovo 70.000.000 dolara i biće uz Treja Janga jedna od glavnih uzdanica Hoksa u narednoj sezoni. Pre toga, nadamo se, Srbije na Mundobasketu u Manili.


tagovi

NBA ligaIgor KokoškovAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara