Kakva kriza? Nema krize: Zenit nudi Semaku povišicu od 600.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.03.20. | 23:16

Mladi stručnjak prihvatio novi ugovor

Dok cela planeta traži načine da ublaži efekte pandemije virusa COVID-19, u Rusiji nema zime. Bar ne kad su tamošnji fudbalski giganti u pitanju. Nnovca ima dovoljno da ugovori, na opšte iznenađenje, skaču.

O tome svedoči informacija da je Zenit ponudio Sergeju Semaku nastavak saradnje, a da je mladi stručnjak načelno prihvatio uslove. Samo se čeka da se život rati u normalnu i da se dogovor čelnika i trenera prenese na papir.

Izabrane vesti

Po njemu će Semak dobiti povišicu od čak 50 odsto. Umesto 1.200.000 evra, koliko trenutno zarađuje u Sankt Peterburgu, nekadašnji reprezentativac inkasiraće 1.800.000 evra. Sadašnji ugovor mu ističe ovog leta, uprava nije želela da ga izgubi i otuda mu je ponudila povećanje od 600.000, što je 44-godišnji stručnjak prihvatio.

To mu je nagrada za sjajan posao na stadionu Petrovski. U prvoj sezoni osvojio je titulu, a na dobrom je putu da je u drugoj odbrani, jer osam kola pre kraja Zenit ima devet bodova više od gradskog rivala Lokomotive i Krasnodara.

Prema informacijama iz Rusije, novi ugovor će biti potpisan samo na godinu dana, uz opciju produžetka za još 12 meseci. Uz Sergeja Semaka u Zenitu ostaje i njegov kompletan stručni štab.

(FOTO: © Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara