Klonferima nije bio dovoljan Novak Musić, Kolubara upisala prvu pobedu u sezoni nakon produžetka

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.10.19. | 21:33

OKK Beograd koštala smušena igra u završnih 30 sekundi regularnog dela

Kakva košarka i kakav meč u Lazarevcu! Na zatvaranju trećeg kola Košarkaške lige Srbije, imali smo priliku da gledamo 45 minuta prave rovovske borbe u kojoj je deblji kraj izvukao OKK Beograd. Kolubara je zabeležila prvi trijumf u Košarkaškoj ligi Srbije i ostavila Klonfere same da drže fenjer - 92:85.

Pobednika nismo uspeli da dobijemo nakon uvodnih 40 minuta košarke, iako je povratnik u ekipu, Novak Musić bio zaista blizu da donese odlučujuću prevagu u korist OKK Beograda. Meč je završio sa 11 poena i čak osam asistencija, a pomagali su mu Mihailo Jovičić sa 17 poena i Mladen Vujić koji je bio gotovo besprekoran u reketu sa 25 poena.

Izabrane vesti

To ipak nije bilo dovoljno za odličnog Nikolu Simića na drugoj strani, koji je upisao čak 23 poena za Kolubaru, kao i Nikolu Čvorovića koji je došao do dabl-dabl učinka sa 19 poena i 11 skokova.

Generalno gledano, u meč je bolje ušla ekipa OKK Beograda, koja je preko Matkovića i Jovičića uspevala da dođe do lakih poena. Doduše, istovremeno je blistao i Novak Musić koji je sa tri asistencije i nekoliko ukradenih lopti u ovom periodu značajno uticao na rastrećenu igru Klonfera, koji su nakon prvih deset minuta imali šest poena prednosti - 18:24.

Kolubara nije bila na visokom nivou ni u drugoj četvrtini. Nakon novih poena Musića i Brekića, Klonferi su po prvi put otišli na dvocifrenu prednost. Doduše, Kolubara je brzo uzvratila, došla na minus tri, ali je otišla na veliki odmor sa sedam poena zaostatka - 42:49.

Delovalo je da će Klonferi i definitivno prelomiti meč u trećoj četvrtini kada su uspeli da se odlepe na 11 poena razlike. Ipak, usledio je novi neobjašnjiv pad u igri koji je Kolubara umela da kazni i da se u potpunosti rezultatski umeša u tok duela - 59:62.

U poslednjoj četvrtini gledali smo pravu dramu. Nijedna od ekipa nije uspevala rezultatski da se odlepi i stavi tačku na meč, pa smo u poslednja dva minuta ušli potpuno poravnati. I možemo slobodno reći da je glavni akter u poslednjem minutu utakmice bio Novak Musić.

Košarkaš OKK Beograda je prvo bio "hladan kao špricer" sa linije za slobodna bacanja i odveo Klonfere na "plus četiri" pogodivši sva četiri slobodna bacanja. Simić je uzvratio trojkom na drugoj strani, pa je Branko Milisavljević tražio tajmaut ne bi li iscrtao jednu od poslednjih akcija svog tima. Lopta je ponovo išla na Musića, koji je ovoga puta napravio faul u napadu, a potom i još jedan prekršaj. Šparović je mogao da reši meč, ali je promašio jedno od bacanja. Samim tim, otišli smo u dodatnih pet minuta košarke - 77:77.

Produžetak su bolje otvorili košarkaši gostujuće ekipe, ali je vrlo brzo tas prešao na stranu Kolubare. Lazarevčani su do poena uglavnom dolazili sa linije za slobodna bacanja, ali nisu se bunili. Korak po korak, odmicali su se od borbenog gosta i na kraju su uspeli da slave - 92:85.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak
Mladost Zemun – Tamiš 94:85
/Taker, Bibins 26 – Rouds 19/

Subota
Vršac – Novi Pazar 77:89
/Emanuel 17 - Korać 25/

Zlatibor – Metalac 105:68
/Marojević 18 - Stepanović 18/

Napredak JKP Aleksinac – Vojvodina 112:94
/Karalić 26 - Lobarev 32/

Borac Čačak – Sloboda Užice 86:81
/Čarapić 19 - Nikolić 22/

Dunav – Dinamik 72:97
/Beloica 13 - Tomašević 15/

Nedelja
Kolubara - OKK Beograd 92:85 (nakon produžetka)
/Simić 23 - Vujić 25/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: OKK Beograd / Ivica Veselinov


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara