Izbor legendarnog Fernanda Redonda: Trojica najboljih saigrača, trojica najtežih rivala i jedan poseban trener

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.03.20. | 15:08

Nije bilo lako izabrati

Teško da postoji veći fudbaler koji se manje pominje u javnosti od Fernanda Redonda. Jedan od najboljih vezista u istoriji fudbala je karijeru završio 2004. godine u Milanu i od tada ga nema u medijima. Retko govori i retko se pojavljuje.

Danas je jedan od ambasadora španske Primere za Južnu Ameriku pa se za zvaničan sajt La Lige prisetio igračkih dana i prisetio se nekih posebnih ličnosti iz karijere.

Izabrane vesti

Ko vam je bio omiljeni trener?
„Imao sam mnogo dobrih trenera u karijeri, svi su mi dali nešto, ali Visente Del Boske je bio poseban čovek. Fudbalski govoreći, razumeo je moj potencijal i dao mi slobodu da se više krećem po terenu. Takođe, i njegova ljudskost... On je bio čovek od integriteta u svakom smislu. Bilo je sjajno raditi sa njim. Dao mi je mnogo kao fudbaleru i čoveku“, rekao je Redondo.  

Za šest godina u Realu, Redondo je osvojio dve Lige šampiona i dve titule prvaka Španije. Igrao je sa raznim asovima i na pitanje ko mu je bio najbolji saigrač, nije mogao lako da odgovori.
„Imao sam sreću da igram da velikim brojem vrhunskih igrača. Bilo bi nepošteno da izdvojim samo jednog jer smo mnogo toga postigli. Ali ako baš moram da napravim uži izbor, onda su to Fernando Jero, Raul Gonzales i Roberto Karlos. Mada je lista baš dugačka...“

Isto tako je imao i strašne protivnike.
„Igrao sam protiv mnogih velikih fudbalera. Ako moram da izdvojim najteže rivale, onda su to Rivaldo, Ronaldo i Ronaldinjo. Neverovatni igrači“.

A najdraži gol?
„Nisam postizao mnogo golova u karijeri, ali sećam se onog u Bilbau i onog protiv Paragvaja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo“.

Za koga navija Redondo?
„Celog života sam navijač Indpendijentea, kao što su mi bili deca i otac. Kao što su i moji sinovi danas. Naravno, u srcu sam i Madridista. Real Madrid je klub posebnog duha i uvek zahteva apsolutni maksimum“.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara