Detalj sa meča
Detalj sa meča

Klipersi su penicilin za Dalas: Lenard i Dončić iz sve snage, Bobiju više minuta zbog teške povrede Pauela (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.20. | 08:21

Marjanović noćas dobar, ali Maveriksi generalno nisu bili takvi

Prekinuli su im novembarsku trijumfalnu seriju od pet pobeda, a sada su se Los Anđeles Klipersi još jednom pokazali kao penicilin za ekipu Dalasa. Kavaj Lenard je u odsustvu Pola Džordža još jednom isprsio i sa 36 poena vodio goste iz Kalifornije do pobede od 110:107.

Istina, Lenard je imao podršku saigrača kakva je nedostajala Luki Dončiću. Slovenac srpskih korena je bio na pragu tripl-dabl učinka, kao i Lenard ubacio je 36 poena, imao i 10 skokova i devet asistencija, ali ne i pomoć ostatka ekipe. Tim Hardavej je bio drugi najefikasniji igrač u domaćem timu sa skromnih 13 poena, treći je bio Boban Marjanović sa 12 i sedam skokova za nešto manje od 16 minuta na parketu. I to najbolje oslikava koliko su ostali Dalasovi košarkaši podbacili.

Izabrane vesti

Na drugoj strani, Lendri Šamet je pomogao Lenardu sa 18 poena, uključujući tu i dve presudne trojke za četvrtu uzastopnu pobedu Klipersa, koji su još opet bili oslabljeni neigranjem Džordža. Postala je već navika da u takvim situacijama Lenard podseti zašto je prošle sezone bio MVP finala u dresu Toronta. Otkako nema Džordža, a Dalas je bio šesta utakmica Klipersa bez njega, Lenard se nijednom nije spustio ispod 30 poena, a u proseku ubacuje baš 36.

Što se tiče Dalas, taman što se posle 10 propuštenih mečeva zbog bola u kolenu vratio Kristaps Porzingis – ubacio je 10 poena uz šut iz igre 4/17 – iz rotacije je ispao centar Dvajt Pauel, još jedan bitan član ekipe. I što je najgore čini se da je njegova povreda ozbiljnije prirode i da je stradala Ahilova tetiva što bi moglo da znači i da je za Pauela završena sezona. Žestok bi to bio udarac za ekipu Rika Karlajla s obzirom da je Pauel na 39 utakmica u dosadašnjem toku sezone ubacivao skoro 10 poena po meču. Dok Porzingisa nije bilo u timu prosek mu je skočio na 13 poena uz procenat šuta iz igre od 71 odsto.

Sad je red da se Marjanović isprsi.

NBA

Dalas – LA Klipers 107:110
/Dončić 36, 10sk, 9as – Lenard 36, 11sk/

TABELE

ISTOK

ZAPAD

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara